Новина: Водната "Формула-1" завърши със силно пазарджишко представяне
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
Tuesday 18 July 2017 - 12:51:42


Корабомоделизъм, Пазарджик,

 На голямото езеро в Парк „Остров Свобода“ в Пазарджик се проведоха гонките  от Трети-финален кръг на Държавното първенство по корабомоделен спорт  за скоростни радиоуправляеми модели- класовете М и за копия- класовете NS. Отлично подготвените полигони от Модел яхт клуб-Пазарджик, предоставиха и отлични възможности за оспорвани битки в отделните класове модели. Още с началните стартове в традиционните за пазарджиклии класове се подразбра, че домакините няма да отстъпят лидерските си позиции, съобщи треньорът на клуба змс Димитър Ганчев.


В клас Start, фурорът беше пълен-  31 обиколки и злато за  мс Димитър Марков, следван от змс Димитър Димитров-29 и сребро, а бронза остана за доайена змс Петко Петков-27. С 27 обиколки завърши и Владислав Кацарски, но не му достигнаха 7 секунди за медал.

В другият домакински клас Expert, убедително се наложиха юношите Симеон Тодоров-София-46 обиколки, Александър Захариев-Варна с 45 и Друтият софииски юноша – Кристиан Веселинов-44. С 44 обиколки завършиха Димитър Марков и Димитър Димитров, но с по-лоши времена, но за сметка на това пък се окичиха със златния и сребърен медали в крайното комплексно класиране.

Петко и този кръг беше безапелационен в клас FSR-E - 132 обиколки и  двойно злато. , а Стефан Марков този път остана пети.

Без пазарджишко участие в клас Hydro се наложи варненеца Ивайло Горанов с 42 обиколки, следван от русенеца  Красимир Костадинов- 25. Иво грабна златото  и в Mini Hydro с 26 обиколки. Баща и син Петко и Митко Димитров тактически отстъпиха и в другият техен клас- Mini Expert на варненският младок Алекс, но пък резултатите от предните два кръга бяха достатъчни за златото на Петко в крайното класиране. Подобна беше картината и в Mini Mono- победа за Иво, а среброто и бронза останаха у Петко и Митко. В тимовото надбягване- класTeam Expert  , този път лидери се оказаха Веселинов, Марков, Николов с 266 обиколки, следвани от Марков,Д. Димитров, Тодоров- 253 и бронз за Захариев, Георгиев, Г. Димитров- 200 обиколки.

В клас Mini Team, отново злато за Веселинов, Николов, Захариев – 222 об., за Марков, Димитров- сребро с 202  и бронз за Петков, Ив. Захариев, Тодоров- 192 обиколки.   В другата категория – радио управляеми копия- класове NS, домакините отново се представиха в минорен състав, само от трима състезатели. При мъжете, единствено Кристиан Горанов се „присрами“ да се яви пред собствена публика и въпреки приличното водене на модела си в сложната фигура, успя да си затвърди третата позиция в кръга и за комплексното класиране. Новаците при юношите, успяха с достойнство да защитят пазарджишката школа  и Калоян Стоянов раздели златото с хармалийчето Ангел Димитров- по 100 максимални точки и за двамата, но в „дузпите“ Калоян сгреши и се задоволи със среброто в клас F4-A. За Стилян Иванов, малкото тренировки след контузията се оказаха фатални и остана четвърти в клас F2-A.

  И така, финалите в Пазарджик за пореден път доказаха, че Модел яхт клуба и водещ в тези категории модели, но подсказа и че останалите клубове бележат прогресивен напредък. Това е сигнал, за затягане на редиците и връщането на лидерските позиции в някои от класовете. Финалите бяха и последна проверка на Националният отбор преди Световното първенство през август в Унгария.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14412 )


Време за изпълнение: 0.0940 сек., 0.0166 от тях за заявки.