Новина: Протестиращите срещу септемврийския кмет този път излизат на детската площадка във Варвара
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 14 July 2017 - 16:19:31


Протест във Варвара,

Жители на община Септември отново излизат на протест в неделя, 16 юли. Те настояват за пълна информация как се харчат публичните средства и печелят ли свързани с управниците лица обществените поръчки в общината.
В 12:00 часа в неделя протестиращите ще „открият” символично недовършената детска площадка в квартал „Гарата” на с. Варвара и ще питат кмета къде са парите, предвидени за нея, съобщи Николай Баташки. Членовете на Инициативния комитет „Да спасим Община Септември” настояват още да получат пълна информация за изпълнението на договора, който се финансира изцяло с публични средства, и кои детски площадки на територията на общината са построени или предвидени за построяване.

Миналата неделя протестиращите блокираха чрез постоянно преминаване по две пешеходни пътеки пътя Пазарджик – Велинград. Сред оповестените от тях искания е Сметната палата и Агенция "Държавна финансова инспекция" да направят пълна ревизия на всички обществени поръчки, реализирани по времe на мандата на кмета Марин Рачев. Инициативният комитет "Да спасим Община Септември" иска още проверка и прозрачност на назначенията и уволненията на служители в общинските дружества, както и отмяна на решението на Общинския съвет за въвеждане на скандалната такса за пренос на кубичен метър минерална вода, която е най-висока от цялата страна. Жителите не са съгласни със 7-кратното увеличаване на таксата за водопреноса - до 3,60 лева на куб. метър, което според тях ще доведе до унищожаване на туризма в района и ще остави без прехрана цели семейства. 

На снимката: Протестът от миналата неделя на пътя Варвара - Велинград

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14404 )


Време за изпълнение: 0.0888 сек., 0.0150 от тях за заявки.