Новина: “Джулай“ с Пътуващо лятно кино в село Бъта
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 04 July 2017 - 17:34:58


Село Бъта, При изключителен интерес премина гостуването на „Лятно кино с БНТ“ в село Бъта. Публиката препълни голямата зала на Читалището, която се оказа тясна, за да побере над 300 почитатели на седмото изкуство от селото, а и от съседни селища в общината. Организаторите прожектираха избрания от кметството български филм „Джулай“ с Параскева Джукелова в една от главните роли.Преди прожекцията кметът Георги Александров приветства инициативата на БНТ за възстановяване на летните кина в България и привличане на най-младата публика към това изкуство на живо. Заедно с Пътуващото лятно кино в Бъта дойде и Пътуваща детска библиотека, която подари на най-малките читатели нови датски книги. След филма всички се шегуваха, че макар и само за една вечер село Бъта се е превърнало в средище на културния туризъм в Община Панагюрище.

Това бе първото от серия културни и спортни събития в рамките на „Ваканционна седмица“ за децата в селото. Тази вечер ще се проведе спортно състезание, а утре, сряда ще има прожекция за малчуганите – анимационен филм, осигурен по линия на „Глобални библиотеки“.

Междувременно кметът Александров организира изграждането и монтирането на още две детски съоръжения в парка на Бъта, с което се разшири „детската територия“. Средствата затях са от капиталовата програма на кметство Бъта и са на стойност 10 000 лева. 

Село Бъта,
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14332 )


Време за изпълнение: 0.1017 сек., 0.0182 от тях за заявки.