Новина: В с. Мирянци горя сеновал, край 6 населени места -сухи треви и стърнища, в Батак газова бутилка запли жилище
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Thursday 01 September 2011 - 13:59:11


Около 23.20ч. във вторник в дежурната част на РСПБЗН-Пазарджик се получил сигнал за възникнал пожар в сеновал, намиращ се в пазарджишкото село Мирянци. Веднага към указаното място се насочили два противопожарни автомобила с дежурната смяна огнеборци. Почти през цялата нощ е продължило локализирането и потушаването на пожара. Огънят успял да изпепели 350 кв.м. покривна конструкция, пет тона пшеница, 8000 бали с люцерна, една фуражомелка и две електрически табла. Въпреки това благодарение намесата на огнеборците е спасена сграда с намиращите се в нея 77 животни и около 200 тона фураж. Причините, довели до възникване на инцидента, се изясняват. На мястото е извършен оглед от екип на РУП-Пазарджик.
Огнеборци от районната служба в Батак са се отзовали на сигнал за инцидент с битова газова бутилка. Пристигналият на мястото екип бързо се справил със ситуацията и вследствие на това не са нанесени сериозни щети по жилището.
Продължават безразборните запалвания на сухи треви и стърнища в целия регион. Само през изминалото денонощие районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на осем подобни сигнала. Ликвидираните произшествия са в землищата на селата Мирянци, Мало Конаре, Огняново, Попинци, Блатница и град Стрелча. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.143 )


Време за изпълнение: 0.0651 сек., 0.0141 от тях за заявки.