Новина: В памет на проф. Цоцорков "Асарел-Медет" ще дари на училища и читалища средствата, предвидени за празника на Деня на миньора
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 27 June 2017 - 09:55:30


Цоцорков

Управителният съвет на „Асарел-Медет” АД реши единствено през тази година Денят на миньора да бъде отбелязан без традиционното честване на празника в с. Панагюрски колонии. Повод за това решение е кончината на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който оглавяваше компанията от 1986 година и ни напусна на 16 май 2017 г.
 „Вместо с тържество за Деня на миньора, тази година символично ще отбележим фирмения празник със сведени глави в памет на проф. Цоцорков и с дарение на средствата за музикалната програма“, казва ръководството в обръщение до целия екип на предприятието.

Средствата в размер на 25 000 лева, планирани  за ежегодния празничен концерт по случай фирмения празник, ще бъдат дарени за благотворителни инициативи на училищата и читалищата в община Панагюрище. Така ще отдадем дължимото уважение пред паметта на проф. д-р Лъчезар Цоцорков и ще пазим жив завета му да помагаме и даряваме, да бъдем човечни и да обичаме Панагюрище и България, мотивира решението си ръководството на дружеството.

Въпреки че няма да има тържество в с. Панагюрски колонии, другите традиционни инициативи по повод Деня на миньора ще се проведат, както  и досега, включително спортните турнири, номинирането на най-добрите в професията и награждаването на хората с  дългогодишен непрекъснат стаж в „Асарел-Медет” АД. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14279 )


Време за изпълнение: 0.1063 сек., 0.0203 от тях за заявки.