Новина: Младеж е осъден на 16 години заради скандал за жена, при който прострелял 36-годишен
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 16 June 2017 - 17:33:59


ПазарджикОкръжен съд – Пазарджик призна 24-годишния Н.Я. от  Велинград за виновен в това, че на 12.07.2015 год. е направил опит умишлено да умъртви Х.П. като е използвал пушка. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив и е останало недовършено.

Рано сутринта на посочената дата преди близо 2 години в РУ-Велинград бил получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на улица в курорта. Незабавно на мястото пристигнали полицейски екипи и линейка на „Спешна помощ”. Оказало се, че Х.П.- на 36 години от Кричим, е прострелян в областта на бедрото. Той е транспортиран незабавно в местната болница, където е опериран.

Служителите на полицейското управление се заели със случая и установили, че стрелецът е Н.Я.-  на 22 години от Велинград. Той прострелял опонента си със законно притежавана от баща му ловна гладкоцевна пушка 12-ти калибър.

В хода на разследването било установено, че причина за извършеното престъпление е скандал заради млада жена, с която Н.Я. преди известно време имал връзка.

На подсъдимия Н.Я. съдът днесе наложи наказание от 16 години "Лишаване от свобода" при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. На гражданския ищец беше присъдено обезщетение в размер на 40 000 лв. за причинените му неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14214 )


Време за изпълнение: 0.0658 сек., 0.0182 от тях за заявки.