Новина: Паметни плакети за абитуриентите от село Бъта
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
Tuesday 23 May 2017 - 13:15:59

Бъта"Вярвай в себе си, побеждавай с ум и доброта!" Това пише на паметните плакети, които за трета поредна година абитуриентите от село Бъта получават от кмета Георги Александров в дните преди Деня на славянската писменост и култура.

Тази година празничният ден също бе в навечерието на Деня на Светите братя и се проведе в голямата зала на Читалището. 9 момичета и 2 момчета от Бъта завършват средното си образование  тази пролет.
Те бяха аплодирани от публиката и приветствани от със специална програма, тематично подчинена на празника. Част от абитуриентите също излязоха на сцената, защото бяха участници в програмата и едни от най-активните самодейци още от най-ранните си детски години. През 2016 г. зрелостниците на Бъта бяха пет, а през 2015 г. – седем.

„Бъдете непокорни, но разумни, нестандартни, но отговорни! Нека вашето поколение сбъдне нашите мечти!“ Това каза в поздрава си към младежите, кметът Александров. Той връчи плакетите и пожела на 11-те абитуриенти да бъдат здрави и да имат късмет във всяко свое начинание.  

В програмата след тържествената церемония самодейците рецитираха стихове за буквите и родината, представиха богата фолклорна танцова и песенна програма. На сцената бяха заедно младежите, малчуганите от детската градина, възрастните самодейци, всички в пъстро и празнично единство.

БътаНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14030 )


Време за изпълнение: 0.1626 сек., 0.0190 от тях за заявки.