Новина: Абонати на EVN в малките населени места да очакват две фактури или нито една през май
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
Tuesday 16 May 2017 - 12:17:40


Пазарджик,

През май 2017 г. EVN България стартира проект за подобряване на дейностите по отчитането на електроенергията за битовите и малките стопански клиенти в някои малки населени места. В тази връзка ЕVN България напомня, че само за тези клиенти еднократно от месец май 2017 г. ще бъде въведен нов график за отчитане на електрическата енергия и съответно нов срок за плащане. Така само през май 2017 г. тези клиенти ще имат различна продължителност на отчетния период – по-дълъг или по-кратък и ще преминат в друг срок за плащане от вече установените месечни срокове. Новият график на отчитане, както и срок за плащане остават в сила занапред и през следващите месеци.В област Пазарджик промяната обхваща цялостно 20 малки населени места и частично 43 малки населени места.

Спецификата на промяната налага част от засегнатите клиенти еднократно само през месец май 2017 г. да получат 2 фактури, а други клиенти – да получат фактурата си с консумираната електрическа енергия през май 2017 г. в началото на юни 2017 г. Останалите засегнати клиенти ще получат еднократно фактура през май 2017 г. Всяка от фактурите, както и досега, ще бъде на база реален отчет за реално консумирана електроенергия. Общият брой фактури за годината също се запазва и остава 12.

Голямата част от клиентите, включени в промяната, са с минимална средномесечна консумация на електроенергия. Процесът на изключване поради просрочие ще бъде организиран по начин, който да не доведе до неудобства за клиентите по време на промяната, обещават от компанията.

Проверка за срок на плащане може да се извърши на тел. на 0700 1 7777, в интернет на https://www.evn.bg/SrokPlashtane/PeymentPeriodHome.aspx
или на място в EVN Офис. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.13975 )


Време за изпълнение: 0.0446 сек., 0.0112 от тях за заявки.