Новина: 25-годишна присъда за убийство, извършено по жесток начин спрямо човек, приютил в дома си бездомния убиец
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Thursday 11 May 2017 - 12:15:43


Съд Пазарджик, 5-членен състав на Окръжен съд – Пазарджик призна подсъдимия Владимир Ганев за виновен за тежко убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. На подсъдимия е наложено наказание от 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Ганев призна вината си.
През февруари трупът на неговата жертва - 60-годишния Георги Илиев, беше открит разложен в собствения му апартамент в квартал "Ставропол", покрит със стар дюшек и дрехи. Приживе убитият всъщност дал подслон и приютил бездомника, който една вечер под въздействието на алкохол, посегнал на благодетеля си.

Георги Илиев е убит от удар с лопата в главата и няколко удара с нож в гърба. След жестокото убийство Владимир Ганев покрил трупа, затворил вратата на стаята и продължил няколко дни да живее с тялото на убития. След продължило няколко дни издирване, екипът, работещ по убийството, разкрива извършителя, който по същото време се намирал в ареста заради кражба от хранителен магазин. В хода на разследването са открити и лопата, и ножа, с които е извършено престъплението. Ганев има предишна присъда за убийството на баща си, която излежавал до година преди последното убийство. Сегашната му 25-годишна присъда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.13943 )


Време за изпълнение: 0.0878 сек., 0.0148 от тях за заявки.