Новина: Музейна експозиция в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Tuesday 02 May 2017 - 17:21:37


Пазарджик

По повод 120 години с името на Иван Сергеевич Аксаков  в известната някога като Реалната гимназия, а днес  Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”,  в училището са подредени  в експозиция документи, снимки, униформи, отличия и учебни предмети.


172 години история и десетки хиляди лица, сред които архитекти, лекари, учители, музиканти, политици и държавници от национална величин - това е малка част от историята на най-старата гимназия в област Пазарджик  и част от музейна експозиция, която ще отвори врати на 3 май 2017 г. (сряда) от 10:00 часа в училището.
В експозицията ще можете да видите стари униформи, стар ученически чин, много документи и награди, свързани с историята на училището. Експозицията е подредена под ръководството на преподавателя по история Любка Делчева.
Училището има изключително богата и интересна история. С него са свързани много известни имена, дали много не само на Пазарджик, но и на историята на страната ни - Никифор Попконстантинов и Юрдан Ненов - първите ючители, и по-късните -  Константин Величков, Иван Войводов, Яков Матакиев, Иван Батаклиев и много други. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.13888 )


Време за изпълнение: 0.0904 сек., 0.0188 от тях за заявки.