Новина: Как водата стана извор на знания в ПГХХТ - Пазарджик
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Friday 21 April 2017 - 13:42:44


Празник на професиите се състоя днес в Професионална гимназия по химични и хранителни технологии. Тази година той се проведе под мотото "Водата - извор на знания в ПГХХТ" по повод Деня на водата.ПГХХТ - Пазарджик,

По уникален начин беше представено използването на водата в професиите, по които се обучават възпитаниците на гимназията. Директорът Тодор Джамбов се похвали, че в сравнение с предишната година, когато е имало три професионални направления, през тази година  приемът в гимназията е увеличен с нова паралелка - технология на целулозата, хартия и опаковките. Тодор Джамбов подчерта, че партньорството с бизнеса и с висшите учебни заведения е от изключително значение за ПГХХТ и за професионалната подготовка на учениците.

Сред официалните гости бяха представители на предприятия от региона, в чиито производствени бази се провеждат практически занятия на учениците и в които впоследствие възпитаниците на гимназията намират професионална реализация. Голяма част от тези предприятия имаха подредени щандове във фоайето на училището, където ученици представяха продукцията на заводите.

ПГХХТ - Пазарджик,

Сред официалните гости, уважили празника на професиите в ПГХХТ, бяха проф. Мария Стоянова, заместник ректор по учебната дейност в ПУ "Паисий Хилендарски", експерти от Управление на образованието - Пазарджик, РИОСВ, РЗИ, представители на общински институции, представители на бизнеса, ученици и учители от основните училища в Пазарджик и региона, на които им предстои кандидатстване.

Пред тях ученици от четирите направления: Организация на туризма в свободното време, Контрол на качеството и безопасността на храни и напитки, Технология на целулозата, хартията и опаковките,  Технология на фармацевтичните и парфюмерийно-козметични продукти, обясниха за какво и как в техните направления се използва водата. Учениците от "Организация на туризма "разходиха" със своя разказ гостите по СПА курортите ни, по реките в България и други туристически обекти, свързани с реки, езера и море.

ПГХХТ - Пазарджик,

Гост на празника беше бог Посейдон, а неговите дъщери - с имената на български реки, разказаха за особеностите на водите в България, за какво се използват, къде текат, какви са техните характеристики. Учениците от специалността "Контрол на качеството" демонстрираха знания за водното съдържание на различни храни, за това как се използва водата в хранително-вкусовата промишленост. Познанията и на учениците от другите две направления:  Технология на целулозата, хартията и опаковките и  Технология на фармацевтичните и парфюмерийно-козметични продукти, бяха оценени високо от присъстващите гости, както и от Бог Посейдон и дъщерите му. Представителите на пазарджишките фирми също поздравиха учениците за техните познания. След тържеството, учениците, на които им предстои да кандидатстват в гимназии, имаха възможност да разгледат материалната база в ПГХХТ- Пазарджик. 

ПГХХТ - Пазарджик,

ПГХХТ - Пазарджик,Катя БузникНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.13805 )


Време за изпълнение: 0.0996 сек., 0.0317 от тях за заявки.