Новина: Т. Попов: Фистивалът е неотменна част от историята и настоящето на Пазарджик
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Friday 10 February 2012 - 10:37:18


zm2.jpgВ препълнената зала "М. Г. Атанасов" снощи бе открито 37-то издание на  Международния фестивал “Зимни музикални вечери – “Проф. Иван Спасов”. Кулминацията на първата вечер 


бе участието на концерт-майстора на Виенската филхармония Албена Данаилова като солист на Пазарджишкия симфоничен оркестър в Концерт за цигулка от Йохан Себастиан Бах и виртуозната пиеса "Циганка" от Морис Равел.
"Пазарджик през тези четири дни, в които се провеждат  зимните музикални вечери  на името на  проф. Спасов, ще е културната столица на България. Фестивалът, който е сред най-старите в страната, вече се е вписал като неотменна част от историята и настоящето на Пазарджик", посочи в словото си кметът Тодор Попов след финалните акорди на традиционното начало - "Рапсодия Вардар". Той изказа благодарностите си на музикантите от Симфоничния оркестър за професионизма им, на маестро Григор Паликаров - национална и европейска величина в музикалните среди, за това, че се е съгласил да ръководи формацията, на спонсорите и организаторите, както и на пазарджишката културна общественост, изпълнила залата в студената февруарска вечер.
Непосредствено преди началото на фестивала бе открита съпътстващата проява - изложбата „E 79“, представяща фотографии от Гърция, България и Румъния, в присъствието на един от авторите - Антимос Георгиадис. В нейните рамки по инициатива на Дружеството на фотографите са експонирани и уловени мигове от Гърция на пазарджишки фотографи.На всички тях кметът Тодор Попов връчи дипломи за участие при откриването на изложбата.

Програмата за тази вечер,10 февруари /петък/ - 18.30 часа:
ВОКАЛЕН КОНЦЕРТ
Валерия Мирчева – мецосопрано
Велислава Карагенова – пиано
Програма с песни от Й. Дафов, Д. Ненов, С. Карагенов, И. Спасов 

zm1.jpgzmsl.jpg
zmm.jpg
zmk.jpg
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.1379 )


Време за изпълнение: 0.0876 сек., 0.0136 от тях за заявки.