Новина: Радина Кържилова в „Стъклена менажерия“ на пазарджишка сцена
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Thursday 09 February 2012 - 13:31:25


stuklena_menajeria.jpgНа 14 февруари, на сцената на Драматично-куклен театър „К. Величков“ в Пазарджик е премиерата на съвместния спектакъл на пазарджишкия театър и Театрална работилница „Сфумато“ „Стъклена менажерия“ от Тенеси Уилямс под режисурата на Григор Антонов. Участват актьорите Радина Кържилова, Росица Александрова, Тодор Кайков и Тони Минасян.
Второто премиерно представление е на 15 февруари.

Радина в менажерията  на Тенеси Уилямс

Радина Кърджилова усилено репетира ролята на Лора в легендарната пиеса на Тенеси Уилямс „Стъклената менажерия”. В първата пиеса на великия американски драматург Сиана от сериала „Стъклен дом” играе саката, свенлива и лабилна девойка. В съвместния проект между театрална работилница „Сфумато” и Пазарджишкия театър е забъркана още една звезда от сериалите - Тони Минасян, когото знаем като буйния Роки, сина на Милото от „Седем часа разлика”. Премиерата на спектакъла е на 9 февруари на сцената на „Сфумато”.

Радина играе  дъщерята на властната Аманда, която  иска да постигне всичките си неосъществени амбиции чрез нея. Майката се опитва да спаси от потъване семейството си по време на Голямата депресия в Америка, като се стреми да омъжи Лора за подходящ човек. В ролята на избавителя е годеникът Джим, в чиято кожа влиза именно Минасян.

Образът на Аманда е мечта за всяка актриса и  в нея ще видим страхотната  актриса Росица Александрова, която  отскоро е част от трупата на Сатирата. Тя ще партнира и на Стоянка Мутафова в юбилейния спектакъл на голямата ни комедийна актриса, който ще видим  през февруари. Ролята на брата на Лора – Том, се изпълнява от актьора от Пазарджишкия театър Тодор Кайков. За него това изпълнение ще бъде особено отговорно, защото зрителите сигурно ще го сравняват с Джон Малкович, който участва в култовия филм на Пол Нюман „Стъклената менажерия” заедно с Джоан Удуьрд, Карън Алън и Джеймс Нотън.

Зад нашия проект застава младият режисьор Григор Антонов, когото познаваме от работата му в театър „София” по „Глупаци”  от Нийл Саймън. Музиката е на Христо Намлиев, сценографията и костюмите са дело на Ванина Гелева.

Автор: МАРИАНА ЦВЕТКОВАНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.1371 )


Време за изпълнение: 0.1137 сек., 0.0266 от тях за заявки.