Новина: Чавдар Чавдаров, Реформаторски блок: На всеки трябва да му е ясно, че съществуването на корумпирана администрация или политици бърка в джоба на всички нас
(Категория: Избори 2017)
Публикувано от pamedia
Saturday 18 March 2017 - 09:56:21


ПазарджикАдвокат. Член на Адвокатски съвет-Пазарджик. Общински съветник в ОС- Пазарджик. Член на Изпълнителния съвет на ПП“Народен съюз“. Женен с една дъщеря.Какво Ви провокира да се кандидатирате  за народен представител от листата на „РБ-Глас Народен“?

Изборът, който ни предстои е различен. Една държава е такава, каквато я поискат нейните граждани. От едната страна сме всичките тези, които имаме смелостта да заявим недоволството си публично, открито да посочим проблемите, но същевременно и да предложим добри решения за страната ни. От друга страна са всичките днешни популисти, обещаващи какво ли не. Борци за „стабилност“ и  в същото време сеещи омраза, водеща до разделение в обществото ни. Ние от Народен съюз не можем да останем пасивни към тази некомпетентност и демагогия. Искаме по-добра България, в която хората да имат усещане за ред и справедливост.

Все още ли  българинът вярва на обещанията на политиците?

Не мисля. Хората вече не виждат онези резултати, които очакваха. Тяхното разочарование идва от усещането им за липса на ред и справедливост.  Основния проблем е, че хората с независимо мислене са твърде малко в България и поради това си създаваме илюзии. Винаги има риск от популизъм и в също време - да е реално, мотивирано политическо обещание.

Какви са Вашите послания към избирателите?

 В личен план мога да обещая смелост, уважение и диалог с хората. Мога да предложа конкретни промени в определени закони, за да реша конкретни проблеми. Да подкрепя важни проекти за Пазарджик и областта. А иначе пътя на нашата коалиция минава през изкореняване на корупцията, през свобода за хората и бизнеса, през насърчаване на семействата и грижата за възрастните. Не решим ли тези проблеми, ще продължим да тъпчем на едно място.

Мнението ви за социологическите проучвания?

Много е лесно да си представим, че социологическите проучвания оказват влияние върху изборните резултати, които се опитват да прогнозират. През последните години все по-често различни политици си позволяват да демонстрират пренебрежение към социологията. Не може обаче изобщо с такава лекота да се каже как влияят. Тъй като каквото и да си говорим става дума за мотивация, която няма нищо общо със социологическите изследвания, а с личните психологически характеристики на всеки индивид. Не можеш необяснимо да спечелиш много гласове там, където никога не си печелил. От друга страна, обаче като се замисля, досега никога никой от тях, не е питал нито мен, нито семейството ми или приятелите ми, за каквото и да е.

Един от акцентите в програмата на Реформаторски блок е приемането на Антикорупционния закон. Защо в България нещата се случват толкова трудно?

Защото като цяло, всичко за което говорим изисква не просто думи, а ясна политическа воля. Конкретни действия в тази насока, но така наречения политически елит, не желае създаването на независима институция, която да контролира техните действия. В историята на антикорупционните мерки това се е случвало на всякъде по света. Когато има ясни доказателства и действия обаче, хората научават кое е правилно и кое не. Всеки българин си дава сметка, че всяка една корупционна сделка, която се сключва във всеки един момент прави всички нас по-бедни. Всеки един човек, без да вижда или усеща, губи част от доходите си, чрез данъците, които плаща или губи част от услугите, които получава, чрез администрацията, която е въвлечена в корупция. На всеки трябва да му е ясно, че съществуването на корумпирана администрация или политици бърка в джоба на всички нас. Без значение дали говорим за човек с високи доходи или за такъв с ниски доходи.

Защо хората трябва да изберат Реформаторския блок?

Защото ние имаме визия за БЪЛГАРИЯ. В рамките на Реформаторския блок ние от НАРОДЕН  СЪЮЗ ще отстояваме своите идеи и платформа за нормално управление на страната. Вижданията ни за развитието на селата и селските райони на България, за малкия и среден бизнес и грижа за възрастните. За една силна държава, която ще гарантира справедливост и равенство пред закона за всички.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.13535 )


Време за изпълнение: 0.1016 сек., 0.0226 от тях за заявки.