Новина: 11 пожара са гасили вчера екипи на ПБЗН в региона, 25 дка лозя са изгорели в Черногорово
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Wednesday 31 August 2011 - 11:45:39


На 11 случая на пожари в сгради, стопански постройки, сухи треви и стърнища са се отзовали огнеборци и спасители от областта,съобщават от ОД МВР Пазарджик.
 Вчера по обед в дежурната част на РСПБЗН-Пазарджик се получил сигнал за горящ лозов масив в землището на пазарджишкото село Черногорово. Към пожара били насочени дежурните смени огнеборци с два противопожарни автомобила. След близо два и половина часа огънят бил изгасен. Изгорели са 15 декара от лозовия масив, но били спасени намиращите се в съседство 200 декара. Късно вечерта се наложила повторната намеса на пожарникари и спасители от РСПБЗН-Пазарджик в този район. Този път са изгорели около 10 декара лозя.
Около 19.20ч. възникнал пожар в електрическо табло, намиращо се в сграда в областния град. Един екип от огнеборци потушили пожара. Станало ясно, че причина за аварията е късо съединение в електрическата инсталация. Огънят е унищожил осемте електромера, намиращи се в таблото.
Около 09.00ч. вследствие на работа с оксижен по време на рязане на цистерна е възникнал пожар в база във Велинград. Огънят тръгнал от запалили се мазутни отпадъци по дъното на цистерната. В ликвидирането на пожара са участвали два противопожарни екипа от РСПБЗН в курортния град, като са спасени две намиращи се в близост сгради, резервоар за горива и около 10 декара посеви.
Подобен пожар се разразил и в стопанска постройка, собственост на А.А. от велинградското село Драгиново. Унищожени са складираните там около половин тон фуражи.
Сухи треви и стърнища са били запалени в землищата на селата Добровница, Синитево, Исперихово, Симеоновец и град Батак. 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.131 )


Време за изпълнение: 0.0833 сек., 0.0131 от тях за заявки.