Новина: Започна гласуването за street style фотограф Мария Баракова - Радева и стайлър на годината. Да ги подкрепим!
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Tuesday 25 October 2016 - 10:46:59


Пазарджик, От днес, 25-ти октомври 2016, започна гласуването за I национален конкурс за Уличен стил на България. С гласуване онлайн се избират най-модерният и стилен град на България за 2016, най-добрият моден и street style фотограф и най-стилната личност - Styler на годината чрез гласуване за снимкана фен страницата във Фейсбук на организатора на  Седмица на модата на България/Fashion Week Bulgaria  - https://www.facebook.com/fashionweekbulgaria.

Пазарджик е представен от предварително избрания регионален фотограф - Мария Баракова - Радева. Преди месец тя проведе няколко фотосесии по улиците в Пазарджик и подготви портфолио, с което участва в конкурс и бе избрана за регионален street style фотограф за Пазарджик. Днес можете да гласувате както за нея, така и за показаните от нея стилни личности на https://www.facebook.com/fashionweekbulgaria/photos/?tab=album&album_id=1190484231013407Организатор на конкурса е Националната камара за мода на България, чрез търговската марка на Българската асоциация на модните фотографи/Bulgarian Fashion Photographers Association, която притежава.

Мария БараковаВ конкурса участваха общо 48 фотографи, а до финалната  битка стигнаха представители на 12 области:  Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Силистра, София град и София област, представлявана от Копривщица. Всеки един от регионалнати фотографи е направил специална селекция от снимки на най-добре облечените и модерни българи в уникален стил, дали съгласие да застанат пред обективите им като участници в категория Styler. Това ново за България определение, се отнася за хората, които показват, демонстрират моден стил по свое собствено виждане чрез съчетаване на облекла, аксесоари, грим, прическа, маниер и поведение. То е валидно за всички възрастови групи, като при малките деца стилът и вкусът се изгражда от родителите в най-ранна възраст. Терминът Styler идва от стилен, модерен, актуален стил, който показвате и който би могъл да се утвърди като модна тенденция, чиито диктатори са именно Street Style фотографите.

Всеки един глас в периода от 24-ти до 30-ти октомври има решаващо значение за определяне на кадър номер 1 на съответния регион. 12-те национални финалиста от своя страна ще влязат във финалната битка за определяне на победителите в 3 категории в класация на Топ 10 Street Style модни фотографи – Репортери на България, Styler и Най-стилни и модерни градове. Финалното гласуване ще бъде в периода от 1-ви до 7-ми ноември, когато ще бъдат ясни и победителите.

В анализа на модните тенденции на снимките – победители се включват още акредитираните модни блогър и медии, които ще се погрижат за представянето на участниците, коментари и тенденции на уличния стил в България за 2016 г. с представителна извадка от 12 региона и ще определят класацията за Топ 10 Улични тенденции в страната.

Конкурсът Street Style ще раздаде и много награди. Ще бъде открита и фото изложба с победителите, а модният фотограф ще представи България в Balkan Street Style, което ще се проведе в Нови Сад.

За града, където е направена фотографията-победител, ще бъде връчен почетен диплом за най-стилен и модерен град, а гласувалите, които са познали победителите участват в томбола с награди.  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.12555 )


Време за изпълнение: 0.1077 сек., 0.0169 от тях за заявки.