Новина: Четирима са носителите на годишните награди на Община Пазарджик, Спас Киричев - на СБХ
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Tuesday 18 October 2016 - 22:09:36


ПазарджикПоредното издание на Годишната изложба на Представителството на Съюза на българските художници в Пазарджик тази година съвпада с 55-тата годишнина от официалното узаконяване на група на СБХ - Пазарджик, по-късно преименувана в Представителство на СБХ-Пазарджик.
В тазгодишната експозиция участват 15 автора с 48 творби.
В приветствието председателят на ПРедстваителството Маргарита Иванова, припомни библейския принос на светеца и евангелист Лука,  закрилата му на творците с четка и длето, и  Изказа благодарност на Община Пазарджик за положителното отношение към културата и нашия град и съпричастост км творческите усилия на художниците

Годишните награди на Община Пазарджик обяви и връчи директорът на Дирекция "Образование и култура" Гергана Табакова. Техни носители са : Манол Панчовски, Люлин Търкаланов, Илия Тончев и Елеонора Хаджиниколова.
Гергана Табакова предаде поздравите на кмета Тодор Попов и пожела здраве, нови творчески успехи и хубав празник на членовете на Представителството на СБХ-Пазарджик.
Поздравителни адреси изпратиха областният управител Гинче Караминова и директорът на РБ "Никола Фурнаджиев Лъчезар Риков.

Комисията, определила носителите на наградите на Община Пазарджик, в състав - Нели Станчева, Стефан Лютов и Хари Харалампиев, удостои с Наградата на СБХ Спас КиричевНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.12510 )


Време за изпълнение: 0.0916 сек., 0.0115 от тях за заявки.