Новина: 17 лв. такса “Басейн” гласуваха съветниците
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Thursday 26 January 2012 - 17:28:25


С гласовете на 34 съветници бяха приети промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пазарджик. Гласовете против бяха 2. Въздържаха се петима.
Най-дебатираната част от Наредбата беше новата такса за плувния басейн. По предложение на общинската администрация с цел осигуряване на част от 


издръжката на басейна, се въвежда нова такса от 17 лв месечно за всеки желаещ да плува.
Секретарят на общината Румен Кожухаров представи предложението на местната администрация: “Предлагаме следният механизъм: всички да закупуват карти за ползване на басейна. С тези средства да осигурим издръжката на басейна. Картите, които ще се закупуват от деца в клубове, да бъдат в размер на 17 лева, а за ученици, студенти и възрастни да отпадне едното бонус посещение, което го имаше в досегашния текст на наредбата. Неоснователно се твърди, че с нашето предложение ще бъдат драстично увеличени таксите.“
Кметът Тодор Попов съобщи, че задълженията на четирите спортни клуба “Делфин”, “Шампион”, “Хебър” и “Мустанг” към момента са 22 хиляди лева. Затова се въвежда такса за издръжката, която да гарантира, че тези пари ще влязат в общината.
Срещу въвеждането на таксата се обявиха група родители, позицията на които в залата представи Нина Тодорова. Тя заяви, че въвеждането на нови такси ще затрудни бюджета на много семейства и те ще отпишат децата си от спорт. Според родителите се ограничава възможността на децата да спортуват. Кметът я репликира, че 17-те лева гарантират достъпа на децата до басейна, а въпрос на лично решение е дали ще се плаща на клубовете. Той предложи клубовете, които досега са събирали средства за издръжката на басейна, но не са я плащали на общината, да намалят таксите си. До момента клубовете събираха по 30 лв за 8 посещения месечно.
Не беше прието предложението на Надя Крисурска от БСП от такса "Басейн" да бъдат освободени шампионите и медалистите.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.1237 )


Време за изпълнение: 0.0910 сек., 0.0149 от тях за заявки.