Новина: Прокуратурата проверява случай на убийство на куче в Панагюрище
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Wednesday 28 September 2016 - 13:32:05


Съд Районна прокуратура-Панагюрище извършва разследване по досъдебно производство срещу неизвестен извършител убийство на куче -  престъпление по чл. 325б ал. 1 от Наказателния кодекс.
Кучето е собственост на  54-годишна жена от с. Оборище, община Панагюрище. Убийството е станало в периода от 20 септември 2016 г. до 26 септември 2016 г.Под ръководството на наблюдаващия прокурор в момента се извършват активни процесуално-следствени действия за откриване на извършителя на престъплението. При първоначален оглед на местопроизшествието са установени следи от удари по главата и тялото на животното с твърд предмет. За финал на издевателствата си убиецът е обесил животното. Умъртвеното куче е предадено за аутопсия във ветеринарна клиника. Назначена е съдебно-ветеринарна експертиза за установяване на причините за смъртта на животното, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Съгласно промените в Наказателния кодекс жестокостта към животни се тълкува като престъпление и извършителят носи наказателна отговорност. В региона на Пазарджик вече има една присъда срещу ловец от село Бъта, който застреля каракачанка. Районният съд в Панагюрище осъди Йордан А. да заплати 1500 лв. глоба за убитото куче. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.12338 )


Време за изпълнение: 0.0940 сек., 0.0191 от тях за заявки.