Новина: Илияна Йотова започна кандидатвицепрезидентската си кампания от Пазарджик
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
Friday 16 September 2016 - 20:19:21


Илияна Йотова, Пазарджик, На практика от днес започнах своята кампания и неслучайно я започвам от Пазарджишка област, защото всяка кампания, която съм започвала от Пазарджик, винаги ми е носила късмет. Това каза на брифинг в Пазарджик кандидатът на БСП за вицепрезидент Илияна Йотова.
„Ние ще имаме различни лъчове и ще се опитаме да стигнем до всяко село, до всеки град в България. Защото става въпрос за президентска кампания, до голяма степен силно мажоритарна кампания. Искаме да кажем на хората не просто какво не ни харесва, искаме да кажем как виждаме България в следващите години, каква е ситуацията в Европа, около нас, къде е мястото на държавата ни и какво ние можем да предложим, за да се защити истинският национален интерес на страната ни”, каза още Илияна Йотова.Като основна за кампанията им с ген. Радев тя определи темата „Сигурност“ – и социална, но  вече и национална, свързана с всички предизвикателства, като миграция, убежища, тероризъм, заплаха за граници.
По думите ѝ президентската институция може да влияе много повече, отколкото сега, в диалога между институциите. „Има три важни теми, които са въпрос на национална сигурност – образованието, здравеопазването и страшната катастрофа в демографията. Именно президентството може да бъде онази институция, която да предизвика този диалог, която да търси и изисква тези решения за доброто на всички ни. Няма да правим кампания, която да е конфронтационна. Смятаме, че достатъчно българските граждани са разделени, достатъчно омраза има помежду ни. Напротив, ще търсим добрите и обединителните решения”, каза още Илияна Йотова.
Тя говори за необходимостта от промяна на Дъблинската система в посока на това да не бъдат заставяни влезлите у нас емигранти да остават в България, както и да се изясни каква финансова помощ ще получи страната ни от Европа, както и каква експертна помощ. Илияна Йотова е категорична, че не бива да отпадат визите за турски граждани, защото Турция не е готова, не е изпълнила критериите на ЕС и не може да гарантира сигурността на съседните държави.
По въпросите за референдума Йотова критикува държавата за липса на кампания и заяви, че решението на Националния съвет на БСП е да се гласува против на въпросите от референдума. „В крайна сметка референдумът е по-добре да бъде оставен на съвестта на всеки гражданин“, е личната ѝ позиция. Според Илияна Йотова въпросите не са прецизирани, особено по отношение на мажоритарната система, където не е изяснен кой вариант на мажоритарната система е посочен във въпроса.
Илияна Йотова беше гост в Пазарджик на изложбата на Константин Анастасов „Дневници от морето“, а преди това тя посети и Брацигово.
Илияна Йотова съобщи, че инициативният комитет, който ще издигне кандидатурите им заедно с ген. Радев, ще бъде учреден идната седмица, а кампанията им ще е на три лъча – като освен водещите фигури на кандидат-президента и на кандидат-вицепрезидента в кампанията като трети лъч ще се включат представители на Инициативния комитет, както и председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Илияна Йотова, Пазарджик,

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.12274 )


Време за изпълнение: 0.0476 сек., 0.0118 от тях за заявки.