Новина: В изгорялата къща семейство отглеждало 13-годишно дете с увреждания, надява се добри хора да помогнат
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 15 July 2016 - 17:14:09


ПазарджикДнешният гръм над Карабунар беше от жестоките, от най-жестоките - удари и изпепели дома на семейство с дете с увреждания. Адриана Георгиева Джалева и съпругът ѝ Тони отглеждат в тази къща дъщеря си Глория. Къщата  е специално пригодената за детето. На 12 август Глория щеше да празнува рождения си ден именно в тази къща, която сега е на пепел и въглен.


Всичко - покъщнина, дивани, завивки, дрехи, хладилник, пералня, телевизор, маси, столове, гардероби - всичко е на пепел. Слава Богу, по една щастлива случайност, точно тогава никой не е бил в къщата. Майката Адриана и дъщерята Глория са били настанени за лечение в пазарджишка болница. Вчера е трябвало да ги изпишат и днес те щяха да бъдат в къщата, но лекарите са казали да останат още и така майката и дъщерята се разминават с по-страшната трагедия.
"Явно е родена под щастлива звезда, някой я закриля, явно я пази, щом така се случи. Разбирате ли, тя е дете с много проблеми - не говори, не ходи, тя е с тежки увреждания, какво ли щеше да се случи, ако си бяхме тук!", споделя майката. "Много разчитам на г-н Каменарски (бел.ред.- Иван Каменарски - кмет на Карабунар), дано може да ни помогне, ние няма как да се оправим, няма откъде, нищо не ни остана", продължава да нарежда жената. Няма сълзи в очите, има само болка и много надежда, обърната към хората наоколо - кмета, полицая, съседите, дошли да помогнат да разчистят обгорелите остатъци.
"Дано се намерят добри хора да помогнат на това семейство, ние ще направим всичко необходимо, ще подадем необходимите документи пред Комисията по бедствия и аварии, ще инициираме и кампания за събиране на дарения", ангажира се кметът на Карабунар Иван Каменарски.


Карабунар
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.11844 )


Време за изпълнение: 0.0651 сек., 0.0103 от тях за заявки.