Новина: Кметът на Стрелча даде старт на първите игри от "Детско лято 2016". Общо 90 деца ще участват в игрите
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Thursday 07 July 2016 - 13:56:44


СтрелчаПрограма „Детско лято 2016 г.“ бе официално открита преди ден в местността „Света Петка“ в Стрелча. Програмата, която се провежда под патронажа на кмета на града Стойно Чачов, започна с игри на открито и рисунка на тема „Моето детско лято“.СтрелчаВ "Детско лято" се включиха 90 деца, като всяко от тях получи на старта като подарък шапка с логото на игрите. Организатори на проявата са местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), общинска администрация –Стрелча, НЧ „Просвещение”, Туристически информационен център, Исторически музей, НУ„Паисий Хилендарски” и СОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Програма „Детско лято 2016 г.“ е безплатна за участниците в нея, като всеки от тях ще може да ползва и градския басейн срещу такса от 1.00 лв.

Програмата продължава и през месеците юли и август с творчески екипни игри с природни и отпадъчни материали, декупаж, изложби, логически игри „Ден на ума”, посещение на Исторически музей, рисунки на асфалт, фотографска разходка, шах турнир, състезание по канадска борба и конкурс за прически. Сред инициативите за детското лято в Стрелча са още "Да изчистим града за един ден", "Бал с маски", излет по екопътека до м. „Марков камък- Черешката”, изложба на най-красиво домашно животно и накрая "Вечер на талантите". "Детско лято в Стрелча" ще завърши с екскурзия.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.11780 )


Време за изпълнение: 0.0884 сек., 0.0182 от тях за заявки.