Новина: Млади изпълнители от цялата страна - с благотворителен концерт в подкрепа на малката Лили
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Wednesday 08 June 2016 - 12:49:21


бебе Лили"Тя се казва Лили и е на 10 месеца. Тя е едно прекрасно дете, което заслужава цялото щастие на света. Дете, което идва на този свят и губи майка си при своето раждане. Едно лъчезарно ангелче, което е диагностицирано на 7-месечна възраст с детска церебрална парализа. За малката принцеса се грижат нейният баща Боян Абаджиев, майката и сестрата на починалата майка на момиченцето. Сами разбирате, че болката е огромна, не само семейството трябва да превъзмогне загубата на съпруга, дъщеря и сестра,но трябва да се изправи срещу нещо трудно поносимо като церебралната парализа".Така вълнуващо група млади пазарджишки творци представят това, което ги е трогнало, за да подемат инициативата за концерт в подкрепа на близките на Лили и осигуряване на нейното лечение. Инициаторите са от Фолклорна танцова формация "Тракийски дар" - Пазарджик и балет "Obsession" - София. Те организират концерт, който ще се състои на 23 юни от 19 часа в театъра в Пазарджик. В него ще участват изпълнители от цялата страна - София, Хасково, Варна, Пловдив и разбира се, от Пазарджик. Сред потвърдилите участие са освен танцьорите от "Тракийски дар", също Лазар Вълчев и Христиан Ненов. На сцената ще излязат още Деляна и Моника от балетна школа "Ива" при читалище "Виделина" - Пазарджик.
Тракийски дарПоканите за концерта вече са готови. Те ще са на цена от 5 лв и още този петък ще се продават на щандове в парк-остров "Свобода" и в парк "Стадиона", съобщи Ангел Раков от организаторите.
Лечението на малката Лили трябва да продължи около 6 месеца. На ден то струва 150 лв. Хубавата новина е, че тя се влияе добре от извършваните гимнастики и рехабилитации, които са и възложени. За да осигурят лечението ѝ младите хора ще пеят и танцуват на сцената на театъра. А Вие може да помогнете, както със закупуването на покана за концерта, така и с дарение  по банкова сметка, на която титуляр е бащата:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
BG30CECB97901021575901
CECBBGSF
БОЯН АНГЕЛОВ АБАДЖИЕВ

Лазар Вълчев

На снимките: ФТФ "Тракийски дар" и Лазар Вълчев
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.11547 )


Време за изпълнение: 0.0865 сек., 0.0144 от тях за заявки.