Новина: 9 пожара са гасили огнеборците в областта, в Брацигово комин е запил покрив на къща
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
Thursday 19 January 2012 - 11:13:12


На девет сигнала за възникнали пожари са се отзовали огнеборците от областта през изминалото денонощие, съобщават от Пресцентъра на ОД МВР Пазарджик. Вчера около 11.30ч. в РСПБЗН-Пещера бил получен сигнал за пожар в къща, собственост на А.Т. от Брацигово.


В ликвидиране на инцидента участвала дежурната смяна огнеборци с два противопожарни автомобила. След около час и половина огънят бил изгасен, а стихията успяла да унищожи около 16 квадратни метра от покривната конструкция на къщата. Основната причина, довела до пожара, е необезопасен комин.
Оставена без надзор кофа с незагасени въглени е причина за инцидент в навес, собственост на А.А. от Велинград. Унищожени са около 15 квадратни метра от покрива на навеса и около половин кубически метър дърва за огрев. Спасена е намиращата се наблизо къща.
Продължават да валят и сигнали за пожари в сухи треви, стърнища и отпадъци. Само през изминалото денонощие екипи на районните служби са се отзовали и загасили подобни пожари в районите на селата Звъничево, Щърково, Смилец, Злокучене и Ковачево. 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.1139 )


Време за изпълнение: 0.0861 сек., 0.0141 от тях за заявки.