Новина: Денят на победата над фашизма бе отбелязан пред паметника на 27-и Чепински полк в Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 09 May 2016 - 21:32:22


9 май 2016, Пазарджик, В Пазарджик  хора от различни поколения се поклониха пред паметника на загиналите от 27 Чепински полк във Втората световна война.
Председателят на Областния съвет на ветераните от войните Петко Генуров говори за решаващата роля на Съветската армия и героизма на българските бойци във войната. Спомени разказаха ветераните Крум Пирдопски, Георги Балабанов и Костадин Ваклев. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха загиналите в сраженията войници и доброволци, съобщи Димитър Шулев от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Пазарджик.Пред паметника цветя поднесоха народният представител и заместник-председател на постоянната комисия по отбрана в Народното събрание  Димитър Димитров, почетният председател на СВВБ Крум Пирдопски , председателите на Областния и Общински съвети на СОСЗР подполковниците от резерва и запаса Хр. Христосков и Тр.Калпаков, председателят на Общинския съвет на НД „Русофили“ Вл. Георгиев, секретарят на Областния съвет на БАС Надя Клисурска, председателят на Общинския съвет на БСП Г. Митев, представители на обществени организации, учащи се , граждани от община Пазарджик.
Цветя бяха положени и на паметните плочи в гробищния парк на загиналите руски и съветски войни.
Общинският съвет на СОСЗР  подготвя изложба от илюстрации на произведения на участници във войните, която ще бъде експонирана във Военен клуб Пазарджик.

Пазарджик Пазарджик
  


Снимки: Димитър Шулев - авторНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.11260 )


Време за изпълнение: 0.0794 сек., 0.0132 от тях за заявки.