Новина: Паметна плоча на Илю Анев (Топчията) беше поставена в Памидово по инициатива на младежи от ГЕРБ
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Friday 29 April 2016 - 20:48:00


ЛесичовоПо повод навършване на 140 години от Априлското въстание по инициатива на младежката структура на МГЕРБ Лесичово беше поставена паметна плоча на  Илю Анев (Топчията), участник в Априлското въстание.


Паметната плоча e монтирана на къщата на неговите потомци в с.Памидово. Инициативата е финансирана  от председателя на МГЕРБ Лесичово, който е и председател на Общинския съвет на община Лесичово Васил Дамянов. За откриването и се събраха потомците на Аневия род както и младежките структури на ГЕРБ от общините Лесичово и Пазарджик.
„Можем да продължим тази инициатива в цялата област, като почитаме паметта на героите чрез различни инициативи целогодишно не само преди годишнините от въстанието. Всеки град и село има своите позабравени герои, чийто подвиг ние можем да припомним на хората“. Това заяви областният координатор на МГЕРБ Надежда Терзиева при откриването на плочата. Иван Ангелов, един от потомците, разказа за героизма на своя прадядо и поздрави младите хора, че са откликнали на молбата за съдействие. Той припомни колко е важно изграждането на такива исторически плочи, за да може следващите поколения да не забравят историята и да почитат подвига на героите.От пресцентъра на ГЕРБ-Пазарджик


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.11181 )


Време за изпълнение: 0.0907 сек., 0.0184 от тях за заявки.