Новина: На благотворителен турнир в Панагюрище са събрани над 1700 лв за абитуриенти в неравностойно положение
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 26 April 2016 - 10:35:25


МГЕРБ ПанагюрищеСумата от 1727 лева бе събрана на благотворителния турнир, организиран от МГЕРБ гр. Панагюрище. Тимът на СОУ „Нешо Бончев“ стана шампион в провелия се турнир по минифубол. Надпреварата е традиционна и се провежда за трета поредна година. Целта ѝ е да се съберат средства за подпомагане на абитуриенти от общината, които са в неравностойно положение и имат постижения и висок успех в училище.


В турнира се включиха 7 отбора, разделени в две групи.  Жребият отреди в А група да се състезават тимовете “Scholly Optix”, “Club 3,14”, „Червените дяволи“ и „МГЕРБ – Септември“. В срещите в групата най-добре се представи отборът на  “Scholly Optix”.  Тимът успя да победи и трите тима срещу които се изправи, съответно “Club 3,14” с 3:0, „Червените дяволи“ с 10:1 и „МГЕРБ – Септември“ с 10:3. В група Б жребият отреди да вземат участие отборите на „Ботев Люляковица“, СОУ „Нешо Бончев“ и „Каменград“. В полуфиналните срещи шампионът от група А “Scholly Optix” се изправи срещу класиралия се на второ място в група Б „Каменград“, а първенецът на група Б СОУ „Нешо Бончев“ премери сили с втория от група А „Club 3,14”. Срещите определиха до финала да достигнат отборите на “Каменград” и СОУ „Нешо Бончев“. Срещата бе много трудна и за двата отбора. Първото полувреме завърши при резултат 0:0. В началото на второто полувреме играчът на бончевци Ангел Парпулов откри резултата. Срещата продължи равностойно за двата тима и голът на Парпулов остана единствен. Мачът завърши при резултат 1:0 за СОУ „Нешо Бончев“. Победителят получи грамота и плакет. Втората позиция, грамота и плакет отидоха при тима на “Каменград”, а третото място бе спечелено от отборът на „Club 3,14”. Организаторите на турнира раздадоха и няколко индивидуални награди. Голмайстор на турнира стана Иван Враджев от тима на “Scholly Optix”. За „Най-добър вратар“ бе избран Мариян Джунов от отбора на шампионите СОУ „Нешо Бончев“. „Най-полезен играч“ на турнира стана играчът на “Scholly Optix” Георги Стоицев.Наградите бяха връчени от зам. областния управител и секретар на МГЕРБ Пазарджик  Стефан Мирев.
След края на турнира бе отворена кутията за дарения, в която бе събрана сумата от 1727 лева. С  парите ще бъдат подпомогнати 10 зрелостници от местните училища в неравностойно положение. С дарения за каузата се включиха седем фирми и организации от Панагюрище, както и общинските съветници от ПП ГЕРБ гр. Панагюрище.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.11123 )


Време за изпълнение: 0.0916 сек., 0.0174 от тях за заявки.