Новина: В Пещера организираха Кръгла маса в навечерието на ромския празник
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Thursday 07 April 2016 - 15:56:43


ПещераКметът на Община Пещера Николай Зайчев участва в Кръгла маса с представители на общинската администрация и Местна активна група, конструирана по програма РОМАКТ на Съвета на Европа и Европейската комисия.


"В навечерието на Международния ден на ромите правим кръгла маса, защото отношенията, които се изграждат в общината трябва да се основават на разбирателство и развитие на нашата общност", каза Зайчев в началото на срещата. Той подчерта, че предстоят сериозни решения за промяна на начина на живот в кварталите с ромско население. "Процесът е започнал и вече дава своите резултати. Това се дължи на прякото участие на хората в реализацията на проектите, което е от изключително значение", допълни кметът в обръщението си към присъстващите в залата.
В Пещера има добра воля от страна на Общината и ромската общност за решаване на проблемите. Работните взаимоотношения са постоянни, което е гаранция за успеха на програмата. Това пък каза Даниела Михайлова от „Ромакт“.
Програма „Ромакт" е съвместна инициатива на Съвета на Европа (СЕ), Европейската комисия и Европейския алианс на градовете и регионите. Програмата е с период една година и ще се изпълнява в Унгария, България, Румъния, Италия и Словакия. Целта е израждане на капацитет на местните и регионални власти за развиване и изпълнение на политики за ромско включване. Бюджетът на  програмата е 700 000 евро. Михайлова допълни, че в програмата са включени 15 общини, а Пещера е една от новите в тази инициатива.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.10936 )


Време за изпълнение: 0.0866 сек., 0.0147 от тях за заявки.