Новина: Каратеките на "Тонус-спорт" завоюваха 17 медала на национално първенство
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
Monday 21 March 2016 - 12:07:24


Тонус спорт, С 2 златни, 3 сребърни и 12 /ронзови медала се завърнаха от столицата спортистите на СК "Тонус-спорт"  - Пазарджик. Те участваха в 11-то национално първенство по Карате До Шотокан Българска федерация Шотокан Карате До. В първенството се включиха общо 22 клуба с 430 състезатели. СК "Тонус-спорт" участва с 22-ма състезатели в три дисциплини: "Ката", "Кумите" и "Асай Рю Ката".


Тонус-спорт, При 6-7-годишните отборът има пълна хегемония. Най-малките каратисти и в двете дисциплини спечелиха всички медали. В дисциплината "Ката" златен медал за Виктон Минеков, сребърен - Асен Присадов за  и бронзов - за Христиан Спасов. В дисциплината "Кумите" с малко разместване медалите са пак за пазарджишкия клуб - златен - за Асен Присадов, сребърен - за Христиан Спасов и бронзов - за Виктор Минеков.
В следващата възрастова група - 8-9-годишните,  в дисциплината "Кумите" бронзови медали спечелиха Никол Николова и Емил Калоянов, а дисциплината "Ката" - Мартин Илиев.
При 10-11-годишните в "Кумите" с броз се върнаха Алекс Николов, Илиян Вътев  Радост  Гогова, а в "Ката" бронз спечели Кристиан Швайнбегер.
При 12-13-годишните /мини кадети/ в дисциплината "Ката" бронз медал за Магдалена Тодорова, в дисциплината "Асай Рю Ката" - отново бронз за Тодорова.
Пет от състезателите приключиха участието си в националното първенство с по два медала, посочи със заслужена гордост треньорът им Асен Василев. Той очаква състезателите да затвърдят успехите си в още две състезания - през април в Бургас и през май в Габрово, за да попаднат в разширения състав на националния отбор на Федерацията за подготовка и участие на световното първенство през окjомври в Бургас.
Двама от състезателите - Кристиан Швайнбергер и Кръстьо Барабаров, ще вземат участие в европейската купа по "Карате Шотокан" в началото на арвил в гр. Дармщат, Германия. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.10810 )


Време за изпълнение: 0.0896 сек., 0.0155 от тях за заявки.