Новина: Иван Янакиев излиза на свобода, но срещу 10 хил. лева
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 15 March 2016 - 13:17:30


Апелативният съд в Пловдив днес промени само размера на мярката "Парична гаранция" на Иван Янакиев от 3 на 10 хиляди лева, съобщи trafficnews.bg.След внасянето на сумата убиецът с "Хамъра" отново ще бъде пуснат на свобода. Стана ясно, че няма как да бъде приложен домашен арест, защото домашният арест е еквивалентен на задържането под стража, а двумесечният срок е минал.

Справедливостта победи, законът надделя над байганьовщината и улицата, коментира адвокатът на Янакиев  Христо Мишев.

Еленко Лазаров, синът на убития Никола Лазаров,е  коментирал така решението:"Какво да направим, това е законът, доволни сме, все пак съдът прилага закона. Но най-голяма вина има майката на момчето, защото хамърът е на нейно име, тя му е позволила отново да се качи в него, въпреки че това му е второ дело."

Съдът започна работа с 2 часа закъснение, след като по-рано днес сигнал за бомба наложи евакуацията на всички служители и граждани в сградата. Пред съда избухна скандал между адвоката на обвиняемия и синовете на блъснатия пешеходец - Еленко и Макс Лазарови. Те взаимно си отправиха обвинения за анонимния сигнал за взривното устройство, пояснява сблъсъка БЛИЦ.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.10770 )


Време за изпълнение: 0.0908 сек., 0.0158 от тях за заявки.