Новина: Вечер на Чайковски в програмата на Зимните музикални вечери
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
Monday 25 January 2016 - 15:25:32


ЧайковскиВтората вечер от тазгодишното издание на Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов" - на 29 януари, петък, ще бъде посветена на Чайковски. Заедно с музикалните произведения в изпълнения на Силвана Пръвчева - сопрано и Ивелинва Иванчева - пиано, ще прозвучат извадки от писмата на Пьотр Илич Чайковски до графиня Надежда фон Мек. В музикалната програма са включени два романса - "Первое свидание" и  "Колыбельная песня", както и избрания пиеси от "Детски албум за пиано", вдъхновили Валери Петров да напише приказната повест "В лунната стая".


Втората и третата вечери от програмата на фестивала са камерни. Третата вечер е с участието на струнен квартет „Фрош”, а в програмата са включени произведения на   Й. С. Бах - "Изкуството на фугата", В. Казанджиев - Струнен квартет №6, Джон Кориляно - "Снапшот", Тери Райли  - "Саломе танцува за мир" и Хуго Волф  - ''Италианска серенада".
Първата и четвъртата вечер ще са в изпълнение на Симфоничен оркестър Пазарджик. Младите таланти на Пазарджик ще се представят в концерта матине на 31 януари. В заключителния концерт на фестивала ще чуем японската пианистка Аяко Фуджики. Тогава ще прозвучи и произведението на патрона на фестивала маестро Иван Спасов – “Концерт за оркестър”, дирижирано от Жорж Димитров.
Община Пазарджик по традиция се обръща към местния бизнес за спомоществователство на най-престижния форум за класическа и съвременна музика за града.
В съпътстващата програма е фотографската изложба "Ноти в обектива", която ще бъде открита преди официалното откриване на фестивала - на 28 януари. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.10471 )


Време за изпълнение: 0.0947 сек., 0.0146 от тях за заявки.