Новина: "Ротаракт Бесапара" - с поредна акция по кръводаряване
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Monday 09 November 2015 - 11:59:03


Кръводаряване Пазарджик, За пореден път "Ротаракт Пазарджик-Бесапара" съвместно с БЧК ви приканваме да се включите в кръводарителска кампания "Бъди герой!" Тя ще се проведе на 13.11.2015г., петък,  от 9:00 до 12:30 часа, пред Младежки дом.
В кръвта ни е да бъдем герои, защото всеки дарил кръв е герой в очите на нуждаещия се - с това разбиране за проявите на героизъм в днешно време от "Ротаракт Бесапара"  приканват всички, на които е  възможно, да се включат в акцията по кръводаряване.
Кой може да дари кръв?
Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. Това става еднократно като количеството е ограничено до 450 мл. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените - 4 пъти, като интервалът между две дарявания трябва да бъде не по-малък от 8 седмици. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, който дарява кръв!

Кръводаряването не вреди!
Кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Важно е да се спомене, че всички консумативи, използвани по време на кръвовземането, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.10073 )


Време за изпълнение: 0.0442 сек., 0.0106 от тях за заявки.