RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Доц. д-р С. Спиридонов: АБВ застава зад идеята за осигурено и достъпно здравеопазване и безплатни лекарства за децата и пенсионерите

Доц. д-р Стайко Спиридонов, водач на листата на Коалиция АБВ  (Алтернатива за българско възраждане) в 13-ти МИР – Пазарджик се срещна със служителите на две успешни пазарджишки фирми „Агрофарм“ и "Явор".
Стайко Спиридонов в АГРОФАРМ

 "При условията, в които е принудено да живее обществото ни, обикновените хора мразят политиците, експертите и дори работодателите си. Защото са отчаяни. Затова е време политиците, а и ние, които тръгваме по политически път, да направим своя избор – най-вече между личната облага и службата в полза на обществото. Знам, че днес това са просто думи, които звучат като клише, но аз поне съм доказал с цялата си професионална биография, че правя това, което казвам", заяви доц. Спиридонов. Той посочи, че АБВ застава зад идеята за осигурено и достъпно здравеопазване, и безплатни лекарствата за децата и пенсионерите.
"Реформата в здравеопазването трябва да бъде направена ниско долу. Здравеопазването е в критично състояние. Системата е бюрократизирана, схемата на нерегламентираните плащания е високо разпространена, а НЗОК е превърната от здравна каса за осигурените лица във финансиращ придатък към държавата. Средствата в системата на здравеопазването са не само недостатъчни, но и се разходват неправилно. На първо място средствата за здраве трябва да се използват изключително за здраве. Независимо от собствеността си – болниците – държавни, общински, частни, имат право да ползват обществен ресурс, първо, защото са равнопоставени по закон и второ, защото пациентът има право да избира къде и при кого да се лекува. Пациентът се интересува не от това каква е собствеността на болницата, а къде ще получи най-квалифицирана помощ и трябва да има правото да се лекува в болница по свой избор", каза още доц. Стайко Спиридонов.
Той посочи, че основен приоритет на АБВ е и образованието.  Грамотните деца, тийнейджърите, преследващи мечтите си, са бъдещите наши лекари,  инженери, архитекти, каза още водачът на листата на Коалиция АБВ в Пазарджик. 
Стайко Спиридонов и Благо Солов"От 25 години познавам доц. Спиридонов. За тези 25 години, той нито веднъж не ме излъга. Той е успешен предприемач и много обича Пазарджик. Това са трите причини аз да  гласувам за него", заяви управителят на фирма „Явор“ г-н Благо Солов. Обявявайки подкрепата си за доц. Спиридонов, собственикът на веригата с марка „Явор“ Благо Солов не скри надеждата си, че следващото народно събрание ще има един изключителен експерт в сферата на здравеопазването в лицето на доц. Стайко Спиридонов.
ss170914a.jpg


Тази страница е видяна: 809

 Публикувано от: pamedia на Thursday 18 September 2014 - 14:30:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Безплатни профилактични прегледи за децата 1-4 клас в Панагюрище
Регионална библиотека реализира проект за достъпно работно място
Съюз на свободните демократи застава зад кандидатурата на Тодор Попов за кмет на Пазарджик
Осигурено е финансиране за два военни паметника в региона
Финансирането на ремонта на жп участъка Септември-Пловдив е осигурено
Кметът отива на визитация при премазаната от дърво. Лечението й е осигурено.
Учреден е Консултативен мениджърски съвет по здравеопазване към РЗИ Пазарджик
Вадят лекарства за диабетици от позитивния списък
РЗИ вече не издава разрешения за продажба на лекарства
Кметът не споделя идеята за икономия от улично осветлениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 4.5638 сек., 4.2863 от тях за заявки.