RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
До 14 февруари се номинират творци за Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев“

Райко Алексиев, автопортретОбщина Пазарджик съобщи, че започва прием на номинации за Националната литературна награда за хумор и сатира „Райко Алексиев”. Тя се присъжда на всеки три години и се връчва на 7 март, рождения ден на пазарджишкия хуморист и карикатурист. До момента нейни носители са били Радой Ралин и Марко Ганчев /2002 г./, Йордан Попов /2005 г./, Васил Сотиров и Михаил Вешим /2008 г./ и Мирон Иванов /2011 г., посмъртно/. 

Националната литературна награда за хумор и сатира “Райко Алексиев” се присъжда от Община Пазарджик за цялостно литературно творчество и принос в съответния жанр. Паричната стойност на наградата е 2 000 лв. и е придружена с грамота. Предложения за награждаване могат да правят неправителствени организации, свързани с литературата – Съюза на българските писатели, Сдружение на българските писатели, в. “Стършел” и институции, като Национална библиотека, Библиотека “Н. Фурнаджиев” – Пазарджик, както и други творчески сдружения. Срокът за представяне на номинациите е 14 февруари 2014 г. на адрес: 4400   Пазарджик,   Община Пазарджик, бул.”България” 2, дирекция „Образование и култура”, за наградата “Райко Алексиев”.
Традиционно общината обяви и конкурс между творците от Пазарджишка област за хумористична поезия, проза и карикатура. Наградата в трите категории е грамота и финансов стимул в размер на 350 лв. Авторите на хумористична поезия - епиграма, басня, стихотворение, могат да представят творби от не повече от 2 стр. за всеки жанр. Изискването за хумористична проза - миниатюра, фейлетон, къс разказ, е за не повече от 3 стр. за всеки жанр, а за карикатура  - до 3 броя карикатури. Творбите не трябва да са публикувани. Срокът за представяне на творбите е отново 14 февруари, в дирекция „Образование и култура”. 

Снимка: Райко Алексиев - автопортрет, Държавен архив – Пазарджик


Тази страница е видяна: 1340

 Публикувано от: pamedia на Thursday 16 January 2014 - 12:34:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ЩУРЕЦ или другото име на ЩАСТЛИВЕЦ, написа преди 10 години носителят за 2017-та на Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев“
Георги К.Спасов e с 5 номинации в конкурса за Националната награда «Райко Алексиев»
ХУМОР ОТ АРХИВИТЕ - Райко Алексиев ЗА ЖЕНИТЕ
До 8 февруари общинските организации на ГЕРБ номинират делегати за Националната конференция на партията
Валери Иванов - с награда от Седмия Седмия национален конкурс за хумор и сатира на Асеновград "Голямата къща на мъдрите хора"
12 номинации и 10 номинирани за наградата „Райко Алексиев“
Изложба показва колажи на Райко Алексиев
Тази вечер връчват наградата “Райко Алексиев”
Сатирикът Румен Белчев е носителят на наградата „Райко Алексиев”
125 години от рождението на Райко Алексиев
СВОБОДНИЯТ ЧОВЕК С ТАЛАНТА НА ХУМОРИСТ, САТИРИК И КАРИКАТУРИСТТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6935 сек., 1.5890 от тях за заявки.