RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Заместник областните управители дадоха старт на учебната година в Грашево и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Пазарджик

Диана ВарниковаДвамата заместник областни управителите на Пазарджик Диана Варникова и Юбер Хамза се включиха в тържествата за откриване на учебната година. Диана Варникова приветства учениците от Прогимназия „Св. Св. Кирил и Методий” в кв. „Изток” гр. Пазарджик. Официални гости на събитието беше и гл. инспектор Красимир Будинов – началник на Полицейския участък в кв. "Изток". В празничното си приветствие, директорът на училището Веско Чавдаров пожела на учениците да се учат успешно и ползотворно да продължат средното си образование, получавайки добра професионална квалификация. Той благодари на колегите си преподаватели за грижите и  старанието, които полагат в ежедневната си практика.

„Бъдете здрави и упорити  в училище, защото успешно завършеното  образование е най-важната стъпка към добрата професионална реализация. Благодаря на всички учители, за неуморния труд и амбицията да възпитават и учат децата ни.”, каза в приветствието си зам. областния управител и връчи на директора на училището енциклопедията за Пазарджик и Пазарджишка област.

В Прогимназия „Св. Св. Кирил и Методий” се обучават 342 ученика от пети до девети клас, разпределени в 14 паралелки. Училището разполага с работилница по шивачество, шлосерство и дърводелство, където се провежда и професионлано обучение. През изминалата учебна година,  всички деветокласници са продължили средното си образование в професионални гимназии в гр. Пазарджик.

В момента училището работи и по два Проекта с европейско финансиране: „Мога – моето образование - голяма алтернатива” на ОП „Развитие на човешките ресурси” и Проект по секторна програма „Коменски” за партньорство и обмен на добри практики с училища в Турция.

Другият заместник-областен управител Юмер Хамза беше гост на тържеството в  Основно училище „Васил  Левски“ в село Грашево, община  Велинград. Официални гости на училището бяха също  екоминистърът Искра Михайлова, началникът на инспектората по образование Валя Кайтазова и кметът на селото.
Министър Искра Михайлова  поздрави с откриването на учебната година директора на училището Муса Онбашиев  и учителският колектив, с дълбок преклон пред тяхното усърдие, трудолюбие и призвание. Обърна се към родителите като им пожела да бъдат здрави и към учениците с  думите, че училището в село Грашево е тяхната отворена врата към знанието, към голямото пътешествие към откриването на света. Тя пожела на всички ученици да са успешни млади хора.

 Директорът на основното  училище не скри гордостта си от факта, че всички ученици продължават да учат в средните училища във Велинград, а повечето от тях продължават образованието си и след това.
Преди празника, всички учебни заведения, получиха поздравителен адрес от името на областния управител Иван Йорданов с пожелание за успешна учебна година. 


Тази страница е видяна: 1544

 Публикувано от: pamedia на Monday 16 September 2013 - 17:52:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
И двамата заместник областни управители са от ГЕРБ
Корабомоделистите ни дадоха силен старт на сезона с 12 медала от Държавното в Харманли
Областният на ДПС и журналистката Диана Варникова са новите заместник-областни управители
Пазарджик се поклони на будителите пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий
Ръководството на EVN България запозна областните управители в Югоизточна България с актуалните проекти на компанията и нейните инвестиционни намерения
Шествието за 24 май в Пазарджик започва от читалище „Виделина“ до паметника на Св. св. Кирил и Методий
Омбудсманът Мая Манолова и 100 кила, Анелия, Яна Маринова, Алекс Сърчаджиева, Михаела Филева и група „СкандаУ“ дадоха старт на кампанията „Нашето дете“
Първото честване в Пазарджик на празника на светите братя Кирил и Методий – 11.05.1859 г. (свидетелства на възрожденската преса)
Пред паметника на Кирил и Методий
Цветя пред паметника на равноапостолите св. св. Кирил и МетодийТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4609 сек., 1.3491 от тях за заявки.