RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Новорегистрирано АД с шеф руски гражданин купи борсата в Огняново

ggaid_komis.jpgНоворегистрираното акционерно дружество "НИАМАР" – София, с изпълнителен директор Елена Викторовна Милушева, която е руски гражданин, беше единствен участник в обявения от Община Пазарджик публичен търг и е новият собственик на "Пазар на производителя-Пазарджик". Пазарджишкото дружество държи борсата за плодове и зеленчуци в  село Огняново.

"НИАМАР" АД нямаше конкуренция и купи Пазара на производителя в Пазарджик срещу началната тръжна цена от 1 милион и 600 хиляди лева. 1 милион и 300 хиляди лева вече са депозирани в общинската сметка, което беше условие за участие в търга.
Николета КирковаНа провеждането на търга дружеството беше представлявано от Николета Кирилова Киркова. Тя посочи, че икономическите показатели на пазара са много добри, както и на региона, и предполага, че са направили добра инвестиции. Николета Киркова обаче не се ангажира с обещание, че борсата ще продължи да функционира като такава.
При отварянето на конкурсните книжа стана ясно, че Съветът на директорите на "НИАМАР" в състав Елена Милушева, Калина Карабобалиева и Татяна Зашева, е взел решение за участие в търга на 1 юли и дружеството е успяло да подаде в срок документите си до 16 юли.
Това е седмият търг, който провежда община Пазарджик, за да продаде борсата. Процедурата за приватизация на „Пазар на производителя – Пазарджик” стартира през януари 2012 година и първият търг беше с начална тръжна цена от 2 832 00 лв. На няколко пъти по предложение на кмета Тодор Попов Общинският съвет намаляваше цената с уверението, че има сериозен купувач. Днес търгът беше финализиран.
Капиталът на „Пазар на производителя – Пазарджик” е с номинална стойност 1 289 200 (един милион двеста осемдесет и девет хиляди и двеста) лева, разпределен в 12 892 ( дванадесет хиляди осемстотин деветдесет и два) броя поименни акции, с номинална стойност на една акция 100 лв.
Община Пазарджик е собственик на 10 055 броя поименни акции, което отнесено в проценти прави 77,99% от капитала на дружеството. Съакционер в дружеството е Министерство на земеделието и горите.
Дружеството разполага с 51,895 дка терен, върху който е изградил  обект „Пазар за плодове и зеленчуци с. Огняново”, както и на друг терен от 78,230 дка, представляващ поземлен имот № 019154 в землището на гр. Пазарджик, находящ се в местността „Азмака”. Той беше предвиден за разширяване на дейността.
Борсата в Огняново е най-голямата борса в региона за пресни плодове и зеленчуци. Оборудвана е и с хладилни складове, които са отдадени под наем. 

На снимките:
Председателят на комисията Георги Гайдаров отваря тръжната документация на кандидат-купувача
Упълномощеният представител на дружеството за участие в търга Николета Киркова


Тази страница е видяна: 2733

 Публикувано от: pamedia на Friday 19 July 2013 - 12:44:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Никой не иска да купи борсата в Огняново
На 21 септември е третият търг за борсата в Огняново
Цената на борсата в Огняново падна с 300 хил. лева
Четвърти търг за продажбата на Борсата в Огняново
Борсата в Огняново се предлага за втори път на същата цена
Кметът сваля цената на борсата в Огняново с 300 хил. лева
Към борсата в Огняново е проявен реален инвеститорски интерес
Стартира приватизацията и на „Пазар на производителя", ведно с борсата в Огняново
Продължават опитите за продажбата на борсата в Огняново, за седми път ще има търг, цената почти наполовина
Трето и последно поевтиняване - 2,1 милиона лева е новата начална тръжна цена за борсата в ОгняновоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8074 сек., 1.6940 от тях за заявки.