RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
БЧК организира кръводарителска акция на 25 октомври

На 25 октомври (вторник) 2011 г. от 08:30 часа до 13:30 часа ще се проведе акция по безвъзмездно кръводаряване, организирана от Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара и Български Червен кръст - Пазарджик. Специализираният мобилен кабинет и медицинския екип ще са позиционирани пред „Младежки дом” град Пазарджик като всеки, който има желание и отговаря на необходимите условия, може да се включи в нея, съобщи д-р Александър Кобаков.   
Проблемът с кръводаряването остава неразрешим в цялата страна. Тоя е част от неразрешеният проблем свързан с донорството в България. От Кръвните центрове призовават хората, които имат желание и са здрави да се отзоват, защото така могат да спасят човешки живот. Дори и при организирани кампании броят на кръводарителите не се увеличава чувствително. Най-често даряват близки и роднини на нуждаещи се. Една от причините за недостатъчния брой кръводарители е ниската информираност за постоянната, ежедневна нужда от кръвни продукти, както и за безопасността на самата процедура. Тя дори е полезна, защото стимулира защитните сили на организма, обясняват медиците.
Кампанията на младите хора от Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара, е част от националната кампания „НЯКОЙ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТВОЯТА КРЪВ! ДАРИ МУ КАПКА ЖИВОТ!”. Тя ще се реализира със съдействието на БЧК, където имат необходимият опит и контакти при организирането на кръводарителски кампании. Съвместната кампания ще се реализира на рождения ден на БЧК – 25 октомври.
Всеки доброволец, който има желание и мотивация да стане кръводарител, може предварително да се запише за участие на телефон на организаторите 0889 066 369, така ще му бъде посочено по-конкретен час за манипулацията и може да получи отговори на всички въпроси свързани с кръводаряването.


Тази страница е видяна: 1164

 Публикувано от: pamedia на Thursday 20 October 2011 - 12:34:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кръводарителска акция на 21 октомври в „Уни Хоспитал“
На 10 октомври пред театъра ще се проведе кръводарителска акция
На 16 септември в панагюрската „Уни Хоспитал” се организира кръводарителска акция
Кръводарителска акция на площад „К. Величков“ организира Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара
Кръводарителска акция на 17 февруари в „Уни Хоспитал“
В кръводарителска акция на ЦСПП-Пазарджик участваха 49 души
Приятелите на Георги Арнаудов инициират кръводарителска акция
БЧК организира акция по кръводаряване
На 1 ноември БЧК организира акция по кръводаряване
Община Стрелча организира акция по кръводаряванеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6397 сек., 1.5506 от тях за заявки.