RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пазарджик продължава да бави Сдружение „Човеколюбие”
Община Пазарджик продължава да бави превръщането на социалната услуга Защитено жилище за хора с психични проблеми „Човеколюбие” в държавно-делегирана дейност. Социалната услуга беше създадена по проект „Живот в общността”, с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд в периода 2011 -2012 г. 
4ovekol250313.jpgБлизо година и половина социалната услуга съществува, благодарение на доброволния труд на екипа от специалисти. Липсата на финансиране разрушава създаденото със средствата на Европейския социален фонд. От неправителствената организация недоумяват каква е причината общината да бави финансирането на услуга, която ще внесе инвестиции и ще ускори процесът на деинституционализация на местно ниво.

Въпреки че в писмо  от бившият министър по управление на средствата от Европейския съюз – г-н Томислав Дончев, до сдружение „Човеколюбие”, кмета на община Пазарджик, Агенция за социално подпомагане и Министерството на труда и социалната политика, в което беше подчертано, че няма пречки услугата да се превърне в държавно-делегирана дейност и се призовава за своевременни действия, няма развитие по проблема. Последната информация от г-жа Димитрия Церова – директор на дирекция „Социални дейности” към общината, беше, че очакват новия министър. Но всъщност не от министъра, а от общината зависи процедурата да се задейства и услугата да бъде финансирана.

Сдружение “Човеколюбие” внесе жалба пред Комисията за защита от дискириминация спрямо дискриминационното бездействие на кмета на общината. В своето искане организацията получи подкрепа от юристите на Център за подкрепа на лица с психически увреждания – международна организация, която използва закона, за да насърчава равенството и социалното включване. Проблемът на Сдружение „Човеколюбие” заинтересува и екип на предаването „Частен случай” на Българска национална телевизия, който на 25 март 2013 г. беше в Център „Човеколюбие”, за да подготви материал за бъдещо предаване. Очаква се на 26 март 2013 г. журналистката Мая Димитрова да се срещне с представители на Общината.


Тази страница е видяна: 1101

 Публикувано от: pamedia на Monday 25 March 2013 - 21:50:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сдружение „Човеколюбие” продължава мълчаливото присъствие пред сградата на Общината
Сдружение „Човеколюбие” присъди грамоти „За проявено човеколюбие”
Годишно събрание на Сдружение „Човеколюбие”
Сдружение “Човеколюбие” - с грамота от Софийския университет
Сдружение „Човеколюбие” подкрепи стачката на социалните
Сдружение „Човеколюбие” организира Вътрешен турнир по шахмат
Сдружение „Човеколюбие” ще се включи във форум „Гражданско участие“
Сдружение „Човеколюбие” отново организира Празници на психичното здраве
Сдружение „Човеколюбие” представи дейността си пред международни партньори
Сдружение „Човеколюбие” открива Център за психично здраве в град СептемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5280 сек., 1.4632 от тях за заявки.