RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
6 училища в Пазарджик работят с деца със специални образователни потребности

Вече 11 месеца в 6 училища в Пазарджик, Панагюрище, в пазарджишките села Юнаците и. Синитево и във велинградското село Драгиново се реализира проект „Аз мога-дай ми шанс“, финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Водеща организация по проекта е Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България. Проектът подкрепя процеса на интеграция на деца със специални образователни потребности от посочените училища, чрез прилагане на специализирана учебна програма по математика, обучения и супервизия на учители за работа по програмата, изграждане на мрежа от родители на деца със специфични образователни потребности за обмен на опит и информация, както и реалзиране на информационна кампания на местно ниво.

До момента са обучени 43 начални учители за прилагане  на математически програми Ремелка  и тя вече се прилага в работата  с 22 деца в училищата  „20-ти април”, Панагюрище,  ОУ „Любен Каравелов”, Пазарджик,  ОУ „Христо  Ботев”, Пазарджик, ОУ „Христо Ботев”, с. Юнаците, ОУ „Васил Априлов”, с. Синитево, СОУ „Методий Драгинов”, с. Драгиново.
Функционира и група от родители, които обменят информация и опит за справяне с проблемите и насърчаване на детето.
 „За мен срещите с родители  са много важни. Благодарение  на тези срещи имам възможност  да получа отговори на въпроси,  касаещи детето ми, от специалисти,  от родители, които са се сблъскали  с подобни ситуации. Имам възможност  да споделя своя опит", разказа Анна Дренчева, майка на дете със СОП.
Сред един от новите членове на групата е и Нели Манчева, старши начален учител:
 „За пръв път имам в класа си дете със СОП. За мен това е голямо предизвикателство, което приех със свито сърце. Питах се как и дали ще се справя; какви ще бъдат очакванията на родителите към мен. Когато разбрах за организирането на групи за подкрепа към проекта „Аз мога – дай ми шанс”, в които участници са родители на деца със СОП, аз реших да се присъединя. Досега съм присъствала на две от тях. Включих се, защото исках да опозная отблизо тези хора, да разбера какво ги вълнува, от какво се притесняват, какво мислят и чувстват. Приветствам тази идея, защото чрез срещите в групата родителите на деца със СОП виждат, че не са единствени в света със своя проблем. Срещайки се със „себеподобни”, те се зареждат с вяра и оптимизъм. Всеки споделя как се справя с трудностите в ежедневието на своето дете вкъщи, в училище или ДГ, на детската площадка....Разменят се идеи и опит... Чудесно е, че и двете срещи бяха заредени с позитивизъм, за който допринесоха водещите на групата“.Тази страница е видяна: 1462

 Публикувано от: pamedia на Monday 29 October 2012 - 16:07:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Деца със специални образователни потребности ще изучават математика по методиката РЕМЕЛКА
Благотворителната изложба базар "Коледни мечти" в подкрепа на деца със специални образователни потребности
Спортен празник за деца и ученици със специални потребности организира Ресурсен център-Пазарджик
Наско Бояджийски отново събира на риболовен празник деца със специални потребности
БЧК предоставя образователни комплекти на деца от социално слаби семейства
Четирима директори на училища ще работят по проект за иновативни практики в образованието
От утре местата за майки с деца във всички влакове ще са обозначени със специални стикери
Две училища от Пазарджик ще предлагат допълнително обучение по български език на деца, за които той не е майчин
В Пещера успешно работят екипи за обхващане и връщане в образователната система на деца и ученици
В днешната програма на "Арт идея..." - концерт "Децата на Брегов", спектакъл "Холстомер" от Л.Н.Толстой, образователни игри и деца рисуват в галериятаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9148 сек., 1.8097 от тях за заявки.