RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Уникално откриване на театралния сезон в Пазарджик /видео/

Нестандартно и вълнуващо, без хиперважни официални лица, беше тазгодишното откриване на театралния сезон. Като за начало, нестандартно, като завеса, бяха повдигнати спуснатите по фасада предпазни строителни мрежи, под които текат активно ремонтните работи. Нестандартно откриването беше за пръв път на голяма сцена, но на нея не застанаха актьорите – те бяха публика. 
От нищото на повдигащата се нова сцена, обвити в гъст дим, изникнаха не актьорите, а хората около тях – шофьори, гардеробиери, художници и въобще сценичен персонал. За разлика от боговете в древногръцкия театър, спускани отгоре, скрити в облаци дим, хората от "зад кулисите", оставащи вечно в сянката на артистите, бяха издигнати от подземията на голямата сцена, за да поднесат своето послание към известните, към лицата на театъра. Тяхното участие започна с "О, радост, че нещо започва!..."
На сцената излезе и новият директор на театъра Иван Карев, който беше избрал да поздрави колегите си с текст от Константин Илиев, посветен на пазарджишките актьори, в който авторът приема максимата, че пилците се броят наесен, но само за птицевъдите – актьорите обаче броят ролите си напролет. Разгонвайки остатъците от театралния дим и обявявайки на всички, че заради дима не вижда никого, Иван Карев обяви театралния сезон за открит. След което последваха пожелания и поздравления от имащите отношение към културата. Първият поздрав беше от Младежкия дом с уникално изпълнение на китара на "Алелуя". Музикантите и танцьорите от ансамбъл "Пазарджик" се раздадоха с цял концерт и пожелания към актьорите за много нови заглавия и нестихващи аплодисменти. Последваха театрални поздрави под формата на сценки или скечове от младите театрали от Младежки театър "Приятели", въобще от хора, които имат отношение към театъра и изкуството като цяло. 


Тази страница е видяна: 749

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 12 September 2012 - 16:15:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Откриване на новия творчески сезон на балетните школи Марина при ГШИ читалище Хр Ботев и балетна школа Тора при Военен клуб град Пазарджик от 17 09 2013 г-2014 г
Волейболният "Хебър" с уникално коледно видео
От Пазарджик Янаки Стоилов обяви национална битка срещу корпоративната власт при откриване кампанията на „БСП – лява България” /видео/
В Пазарджик започва седмото издание на театралния фестивал "Море от любов"
Във Велинград в неделя е финалът на Празник на скоростта с участието на уникално бързи коли
В Пазарджик е 13-ят хипермаркет от веригата „Практикер“, чието официално откриване бе днес
Проявите в Пазарджик по повод Съединението започват от утре с откриване на изложба
Георги Първанов идва в събота в Пазарджик за откриване на предизборната кампания на АБВ и за среща с обществеността
Илияна Йотова ще се срещне с дървопреработватели от Баташкия край. Предстои откриване на предизборния щаб в Пазарджик
С Откриване на изложба „13 безсмъртни българи” започва програмата на Община Пазарджик за Националния празникТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5930 сек., 1.4964 от тях за заявки.