RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Информационният център завърши първия едномесечен цикъл на представяне на европейските фондове

Областен информационен център (ОИЦ) – Пазарджик завърши успешно днес първия цикъл от събития, организирани в единайсетте общини на Пазарджишка област в периода 4 юни – 3 юли.

Участие в единайсетте срещи в общините от Пазарджишка област взеха общо 236 души, съобщиха от центъра. От там отчитат, че са създадени  партньорски отношения с общинските и местни структури на централните администрации, с образователни институции, читалища и неправителствени организации. Така екипът е направил крачка към постигането на една от главните цели, а именно разпознаваемостта на ОИЦ – Пазарджик като място, където всеки може да получи информация за Европейския съюз, Структурните и Кохезионния фонд, Националната стратегическа референтна рамка , оперативните програми на ЕС в България.
Последното събитие днес се е състояло се в конферентната зала на хотел «Тракия» в Пазарджик и на него са присъствали 21 души, сред които представители на общинската администрация, на дирекциите «Социално подпомагане», «Бюро по труда», на образователни институции и неправителствения сектор.
Освен функциите, дейността и по-значимите резултати от работата на центъра, на днешната среща експертите са представили и възможностите за кандидатстване по схема «Образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства» по приоритетна ос 4, област на интервенция 4.1. на ОП «Развитие на човешките ресурси». Срещата е завършила с презентация на проект „Енергийно обновяване на българските домове” по ОП „Регионално развитие. Проектът дава възможност на сдружения на собствениците в многофамилни жилищни сгради, отговарящи на определени условия, да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ от ЕС за прилагане на мерки за енергийна ефективност. Териториалният обхват на програмата включва 36-те градски центрове в България, като от област Пазарджик това са градовете Пазарджик, Велинград и Панагюрище.
Подаването на заявленията на желаещите да се включат в проекта граждани на Пазарджик става в ОИЦ – Пазарджик, който се намира в обособено помещение в общинския информационен център на бул. „България” 2.
 
В проекта, по който е изграден и функционира ОИЦ – Пазарджик е заложено до средата на месец юли 2014 г. експертите да проведат още 88 информационни срещи – по 8 във всяка от единайсетте общини от областта.

 


Тази страница е видяна: 1190

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 03 July 2012 - 17:51:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областен информационен център – Пазарджик завърши трети цикъл информационни събития в общините
Камарата на строителите ще обсъжда във Велинград добрите практики и индикаторите за измами при усвояване на европейските фондове
7 запитвания енергийното обновяване на домовете, отчита Информационният център в Пазарджик
Завърши четвъртия цикъл информационни срещи на тема "Разработване на проектни предложения“
Областният информационен център започва втори цикъл инфосрещи по отворените схеми за кандидатстване
Водната "Формула-1" завърши със силно пазарджишко представяне
„Златното момиче” на Център „Човеколюбие” завърши висше образование
Община Пазарджик отправи покана за представяне на тръжни предложения за изграждане на Център за деца
Йордан Младенов бе избран за зам.-председател на ПК по европейски фондове към НСОРБ
10 изпълнени от 30 подготвени проекта отчете пещерската дирекция „Европейски фондове“. Други 8 са в процес на изпълнениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6542 сек., 1.5552 от тях за заявки.