RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Звездното жури от олимпийски шампиони и медалисти определи “Спортист №1 на Пазарджик” за 2020 година
sportist2021_001.jpg

Звездното жури от олимпийски шампиони и медалисти определи Топ 10 на “Спортист на Пазарджик” за 2020 година. Легендарни имена от Пазарджик и региона гласуваха и избраха челната десетка на “Спортист на годината”, “Треньор на годината”, както и “Отбор на годината”. Журито бе в състав – олимпийските шампиони Борислав Гидиков (Сеул 1988, вдигане на тежести), Георги Мърков (Мюнхен 1972, борба), сребърните медалисти Серафим Тодоров (Атланта 1996, бокс), Гинка Гюрова (Монреал 1976/Москва 1980), както и бронзовите медалисти Ренета Камберова (Рио де Жанейро 2016, художествена гимнастика) и Георги Георгиев (Атина 2004, джудо)  


“Първо искам да благодаря на всеки един от вас, че се съгласи да дойде и да участва, защото считам, че вашият критерий е най-добрият за оценка на нашите настоящи спортисти. Защото всеки един от вас е име, всеки един от вас е дал години от живота си да прослави България и има постижения, които заслужават уважение. Няма как, който и да е друг, да има това светоусещане и качества, с които да оцени един спортист. И съм щастлив, защото с повечето сме приятели през годините и винаги съм изпитвал и показвал отношение на изключително уважение към постиженията ви за българския спорт”, коментира кметът на Пазарджик Тодор Попов на днешното събитие.

Той отново подчерта, че негов приоритет е развитието на спорта: "В последните 10 години ние развиваме 29 вида спорт в 37 клуба. На всички тях Общината помага финансово, за да се чувстват обезпечени с получаваната субсидия, без да сме длъжни да я даваме. Всички бази са основно реновирани. За тези години направихме десетки игрища, радвам се, че успяхме да възстановим Спортното училище. Прирастът всяка година там е огромен, има интерес от цялата област. Тази година строим две нови зали. Едната - в двора на Спортното училище, ще открием за Великден. Другата - на Зоната на здравето, я започваме следващия месец с отпуснати от държавата целеви пари. В момента оправяме Балона и до 1 юни - Деня на детето, ще открием плувния комплекс. В последните години сме направили инвестиции в спортни бази и съоръжения за десетки милиони лева. В Пазарджик почти няма място в кварталите и центъра, на което да няма спортни площадки, фитнеси на открито. Имаме 17-18 мини футболни игрища. И всичко това се ползва безплатно. Входът за спортни състезания, за футбол, за волейбол е безплатен. Това го няма никъде в България. Това е отношение”, коментира още градоначалникът.

“Пазарджик е първата община, в която от тази година всички семейства, чиито деца са картотекирани в спортен клуб, ще плащат 37% по-малко местни такси. Което също е отношение. Да се покаже уважение към тези родители, че детето им спортува. И затова всяка година имаме ръст от 20-30% деца, които се записват да спортуват, без значение какъв спорт. За миналата година имаме над 1500 медала от участието на спортните ни клубове в национални и балкански първенства. Имаме европейски шампиони, вицешампиони. Ние сме хегемон в България по отношение на детския спорт. И това е благодарение на нашите усилия години наред. Искам до края на този мандат Пазарджик да стане най-спортният град в България. Когато се работи последователно - се постигат резултати”, заяви Тодор Попов.

Той отговори задочно на задаващите въпроси "Защо толкова пари в спорта?": "Ами, защото спортът е здраве. Ние инвестираме в здраве, инвестираме в дисциплина, инвестираме в самочувствие - все важни неща. Вие сте станали успешни хора, благодарение на дисциплината, на самодисциплината, на вашето желание за успех. Важно е какво човек оставя след себе си. От тези деца активни спортисти ще станат 10 %, но навикът, който ще получат да спортуват, физическата активност и движение си остават за цял живот."

Тодор Попов покани изявените спортисти на церемонията по награждаването на 17 февруари от 19:00 часа в ДКТ “Константин Величков”, както и на другата - за приключване ремонта на зала "Васил Левски". "Залата стана много красива, отпред на пана сме сложили всички олимпийски шампиони и медалисти. Както се казваше в един филм "Нищо не е забравено, никой не е забравен", увери кметът на Пазарджик.

sportist2021a.jpg


Тази страница е видяна: 336

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 09 February 2021 - 22:35:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Двадесет и две номининации за Спортист №1 на Пазарджик, комисия от шампиони ще определи победителя
Стартира онлайн гласуване за Спортист на Пазарджик за 2020 година
ПГ на ГЕРБ предлага непълнолетните деца на починали олимпийски медалисти да получават месечните им премии
Министър Кралев и олимпийски шампиони дойдоха в Пазарджик за откриването на обновената спортна зала „Васил Левски“
Пазарджик получи титлата за “Голям европейски град на спорта за 2020 година”
В четвъртък от 12:00 часа е общественото обсъждане на проекта за бюджет на Община Пазарджик за 2020 година
Над 6 милиона лева допълнително за 2020 година отпусна правителството на ГЕРБ за област Пазарджик
Без увеличение на такса смет за 2018 в Пазарджик, с поне 20% за 2019г. и драстично увеличение от 2020 година
Почерпка, тренировка и среща с шампиони по повод първата година на "Спартак Арена" - Калугерово
С над 700 млн. лв. над планираното са приходите в НАП за 2020 година и с над 1,1 млрд. повече от предходната 2019 г.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7585 сек., 1.6716 от тях за заявки.