RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
До 12:00 часа в дните от 7 до 23 април пощите приоритетно ще обслужват пенсионерите над 60 години
Пазарджик
Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 г.  в пощенските станциище ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък), съобщават от Български пощи. Графикът  за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително.
В изпълнение на Постановление на Министерския съвет, заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително. За тази цел правителството ще отпусне допълнителни 49 840 000 лв. лева на бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.
Във връзка с предстоящия пенсионен период от 07.04.2020 г. до 23.04.2020 г. и с цел опазване на здравето както на клиентите, така и на служителите на дружеството ръководството на „Български пощи“ ЕАД  уведомява:
•    стриктно да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция;
•    да се спазва наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии;
•    да се спазва безопасно разстояние един от друг (мин. 2 метра);
•    да се носят предпазни средства – маски и ръкавици.
В случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция за получаване на месечната си пенсия, „Български пощи“ ЕАД за периода на въведеното извънредно положение може да:
•    изплати пенсията в дома на пенсионери над 68 години, съгласно Наредбата за пенсии на НОИ, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионера получава личната си пенсия;
•    изплати пенсия на упълномощен представител на пенсионера, след предоставяне на  еднократно изрично пълномощно или нотариално заверено такова;
•    изплати срещу подпис пенсия и добавките към нея до двукратния размер от социалната пенсия за старост, без пълномощно, на съпруг (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да докажат това свое качество като представят документите за самоличност на получателя и на пенсионера.
Във връзка с обявеното извънредно положение, за периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа, съгласно приложените графици.
Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон.
Нека бъдем отговорни към здравето на всички!
   
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 1233

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 31 March 2020 - 10:19:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дете на 6 години, тийнейджър на 17 и мъж на 72-години са пострадали при катастрофи през последните 24 часа
Без камиони над 12 т от 16 часа на 13 април по автомагистралите и натоваренитe пътища
Пътниците във влака между Пловдив и Пещера ще се обслужват от автобуси
На 24 април в Пазарджик ще се състои възпоменание по повод 100 години от Геноцида над арменския народ
Пенсиите в пощите ще се изплащат от 8 май
Плащането на тока в пощите може и да е невъзможно днес, съобщават от EVN
През лятото Инспекцията по труда приоритетно ще проверява за наемането на непълнолетни
1200 козунака за социлно слабите в Пещера
Почти 1200 са регистрираните застъпници в ОИК–Пазарджик
ГДБОП предупреждава за СПАМ атака, стотици хиляди фишинг имейли атакуват пощитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8811 сек., 1.7985 от тях за заявки.