RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ЕК отпуска над 70 млн. евро за спешната здравна помощ у нас, съобщи Десислава Атанасова от ПГ ГЕРБ, която направие дарение в с. Звъничево с колегата си Александър Мацурев и Гинче Караминова
  
Пазарджик
Европейската солидарност се проявява за пореден път в проекти, свързани със здравеопазването и социалната политика. Европейската комисия отпуска на България над 70 милиона евро от фондовете за сближаване, за да се подобри спешната здравна помощ у нас. Това съобщи в пазарджишкото село Звъничево народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова, която с колегата си  Александър Мацурев и общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова  посетиха днес Центъра за настаняване от  семеен тип в селото и се срещнаха с децата и юношите, настанени там. Те им подариха  зимни якета, спортни комплекти, маратонки,  раници и много лакомства.

Идеята да посетя центъра в село Звъничево се роди спонтанно, миналата седмица имах друга инициатива в село Труд, дарявах книги на читалището там. Тогава с мен се свърза и ме придружи едно дете, живеещо в този дом – Кирил Балдев. Когато участвахме в инициативата, си говорихме и аз реших, че ще е много добре да направим едно дарение и за децата, които живеят в този дом, поясни Десислава Атанасова. 
Самият този Център за настаняване от семеен тип в Звъничево е точно така реализиран.  Първите такива центрове започнахме да реализираме, когато аз бях министър. Ето че след няколко години, той изглежда прекрасно. Битовите условия са много добри, децата имат всичко необходимо, за да водят един нормален живот, близък до семейната среда, добави още Десислава Атанасова.

От вчера изключително добрата новина за българското здравеопазване е, че има отпуснати над 70 милиона евро за реновиране на всички спешни отделения в цялата страна, включително и в област Пазарджик. Тази програма съществува вече няколко години. По нея работят различните екипи на Министерството на здравеопазването, каза още Десислава Атанасова.  Радвам се, че сега екипът на министър Ананиев успя да я реализира и вече имаме положителен отговор от Европейската комисия, защото имаше един момент, когато тя беше заплашена да не бъде реализирана в този обем, в който всички ние очакваме. Европейската солидарност се проявява за пореден път в проекти, свързани и в здравеопазването, и социалната политика, допълни Атанасова.  Средствата от европейската солидарност  ще бъдат използвани за преоборудване на всичките 237 звена на спешната помощ в България. Европейският съюз ще съфинансира купуването на 400 нови линейки, снабдени със съвременни средства за връзка и животоспасяващо оборудване.
Пазарджикgerb_des_atanasova3.jpgПазарджик
Тази страница е видяна: 3234

 Публикувано от: pamedia на Thursday 13 December 2018 - 17:02:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кандидатит-депутатите от ГЕРБ Пазарджик д-р Дончо Баксанов и Гинче Караминова обещаха помощ за пострадалите в с. Добровница
От Звъничево и Мокрище започват срещите на Гинче Караминова с жителите на селата
Гинче Караминова подкрепи кампанията за борба с рака на гърдата, която започва от днес в Пазарджик
Найден Шопов и Гинче Караминова преди Великден посетиха с дарение деца без родителска грижа в Центъра на БЧК
Гинче Караминова от ГЕРБ: На тези избори ГЕРБ ще излезе с платформа. Ще направим отново 5 мандата
ГЕРБ – Пазарджик направи дарение на Клуба на диабетика в с. Звъничево
Младежите от ГЕРБ-Пазарджик обявиха дарение за читалището в с. Звъничево
Гинче Караминова: ГЕРБ ще работи за преодоляване на младежката безработица
Поздравление от Гинче Караминова - общински ръководител на ГЕРБ - Пазарджик
Поздравление от общинския председател на ГЕРБ Пазарджик Гинче КараминоваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5794 сек., 1.4630 от тях за заявки.