RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На изнесена приемна на областния управител кметът на Нова Махала поиска да бъде ремонтиран участък от пътя Пещера-Батак
  
Батак
Сигналът постъпи по време на изнесената приемна на Областния управител Стефан Мирев в община Батак. Кметът на Нова Махала Ерхан Саатчъ алармира за неотложен цялостен ремонт на 10 –км. пътна отсечка, която е част от републиканския път II - 37 Пещера – Батак – Нова махала – местността Вълча поляна. Пътят е силно компрометиран, на места има свличания,  през зимния сезон преминаването по него е  изключително рисково. Той е основна пътна връзка на жителите на с. Нова Махала с общинския и областния център. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде официално сезирана от областния управител Стефан Мирев за спешен ремонт на този път и за дълго отлагания ремонт на пътната отсечка Пещера – Батак, за която настояват жителите на Батак и кметът на общината Петър Паунов. Правени са частични закърпвания на пътя Пещера-Батак, който е натоварен през летния и зимния сезон, като основна връзка с курорта „Цигов Чарк“.
    Кметът на село Фотиново Димитрийка Миховска настоява пред областния управител, горските стопанства в Родопската част на област Пазарджик, да оказват подкрепа и навременно съдействие на кметовете на кметства през зимния сезон, с необходимата техника и дейности за поддръжка на горските пътища. Преди падането на снега да бъдат почистени и проходими местата, където са извършвани дейности по дърводобив. Въпросът ще бъде поставен от областния управител на предстоящото заседание на Областния съвет за защита при бедствия във връзка с готовността на институциите и поддържането на инфраструктурата в област Пазарджик през зимния сезон.
    След постъпил сигнал от общински съветник в община Батак, областна администрация Пазарджик ще извърши проверка как са изразходвани отпуснатите целеви средства на обща стойност 180 000 лв. от МС за ремонт на подпорна стена на ул. „Мездра“ в с. Нова Махала. Жители на селото твърдят, че средствата са използвани за полагане на асфалт на друга улица в населеното място.
    Следващата изнесена приемна на Областния управител ще се проведе на 30.10.2018г./вторник/ от 10.30ч. в община Белово.

Тази страница е видяна: 10017

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 October 2018 - 17:54:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дончо Баксанов в с. Нова махала: През следващия програмен период ще се осигурят средства за пътя Пещера- Батак
Кметът на Стрелча поиска от областния управител да се прехвърли собствеността на почивната станция на МВР и да се направи цялостен ремонт на пътя Блатница-Стрелча
Областният управител Стефан Мирев ще се среща с ръководството на МРРБ за ремонта на пътя за Нова Махала и Фотиново
На изнесената приемна на областния управител в Пещера – основно инфраструктурни проблеми
Отново за границата между Батак и Ракитово – от изнесената приемна на Областния управител в Ракитово
ГЕРБ - Батак внесе жалба за агитация в Нова Махала и ползването на служебен автомобил на кмета на Батак за превоз на избиратели
В Пещера 42-годишен от Нова Махала е блъснал жена, настанена е в болница без опасност за живота
ВЕЦ "Батак" да се ремонтира след активния туристически сезон поиска областният управител на Пазарджик
В четвъртък на изнесена приемна Областният съвет за противодействие на корупцията ще приема сигнали от граждани
Опасен пътен участък на АМ “Тракия“ край село Церово e ремонтиран след намесата на Десислава ТодороваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6222 сек., 1.5342 от тях за заявки.