RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На 135 милиона лева ще възлязат инвестициите на „Асарел-Медет“ през 2018 г. в устойчиво развитие
Асарел-Медет

  „Асарел-Медет“АД ще инвестира 135 милиона лева през 2018 година в модернизация на производството, енергийна ефективност, безопасни условия на труд, екологични проекти и повишаване на квалификацията на работещите. „Амбициозната инвестиционна програма е доказателство, че ще продължим да надграждаме своите политики за устойчиво развитие на дружеството“, каза председателят на Надзорния съвет на компанията Димитър Цоцорков (на снимката).
Димитър ЦоцорковПрез изминалата 2017 година е добита над 41,2 милиона тона минна маса, при планирани 40 милиона тона“, отчете председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на дружеството инж. Делчо Николов. „Преработена е 13,3 милиона тона медна руда, като по-голямата част – 11,9 милиона тона, е транспортирана с циклично-поточната технологична линия, от което има значим екологичен ефект. Наред с това отчитаме преизпълнение на ключови показатели за производствената ефективност. Извличането на мед от рудата е в размер на 92,39%, което е близо 2 процента ръст в сравнение с 2016 година. По-голям е добивът и на откривка – 27,9 милиона тона при планирани 27 млн. т. Един от най-важните показатели, себестойността на единица произведен тон метал, който при съпоставими условия е най-добър през тази година, в сравнение с последните четири“, допълни инж. Делчо Николов. Ръководството на най-голямата компания в региона сподели своя оптимизъм, че 2018-та ще бъде също успешна година. 


Тази страница е видяна: 585

 Публикувано от: pamedia на Friday 26 January 2018 - 08:57:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” публично представи изпълнението на програмите си за устойчиво развитие през 2012 година
„Асарел-Медет” АД получи първия сертификат по стандарта за устойчиво развитие на минерално-суровинната индустрия
4 милиона лева по европейски програми усвои "Асарел-Медет" през периода 2007-2013
Десислава Костадинова: Над 127 милиона лева ще получат общините от област Пазарджик по Бюджет`2018
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“
Д-р Дончо Баксанов: ГЕРБ договори 150 милиона лева в повече за Област Пазарджик по Програмата за развитие на селските райони
Финансистът на „Асарел-Медет“ Никола Анев - с наградата „Планиране и бюджетиране“ в конкурса „Финансов директор на годината`2018“
„Асарел-Медет“ АД стартира изпълнението на проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4288 сек., 1.3614 от тях за заявки.