RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Паркингът зад МБАЛ "Здраве" ще се дава на концесия за 35 години
МБАЛ

Община Пазарджик е внесла в Общинския съвет предложение за 35-годишна концесия за паркинга при МБАЛ "Здраве".  Имотът е върху 2054 кв. м. площ. В предмета за дейност е залегнало изискването да е паркинг, както и извършването на "други стопански дейности, след получаване на необходимите разрешителни документи за тях, от които концесионерът ще може да получава допълнителен доход", е записано в предложението. Предвидени са и условия какви могат да бъдат тези допълнителни услуги - те не могат технически или икономически да се разделят от предмета на концесионния договор или ако могат да се разделят, са съществено необходими за изпълнението на концесионния договор, а също общата стойност на допълнителните услуги трябва да не е  повече от 50 на сто от стойността на услугите, съгласно договора.

В предложението, което ще обсъждат съветниците е предвидена непрехвърляемост на правата и задълженията по концесионния договор. Като изискване към концесионера е залегнало разкриването на 2 (две) работни места за срока на концесията и инвестирането на минимум 34 246 лв. (тридесет и четири хиляди двеста четиридесет и шест лева) без включен ДДС за срок от 18 (осемнадесет) месеца.
Минималната начална цена на концесията е 117 600 лв.  (сто и седемнадесет хиляди и шестстотин лева) с ДДС за срок на концесията 35 (тридесет и пет) години. Това прави 3360 лв на година, но общината е заложила изискването изплащането на 35-те концесионни възнаграждения за целия срок на  концесията да се извърши еднократно - в едномесечен срок от влизане в сила на договора за концесията.
През 2010 г. съветниците одобриха продажбата на паркинга, но областният управител тогава д-р Дончо Баксанов оспори решението пред съда и магистратите го отмениха с мотив, че като част от уличната мрежа, неговото предназначение по смисъла на Закона за общинската собственост е за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, следователно е публична общинска собственост, която не може да се продава без да е променена собствеността в частна, а това става с квалифицирано мнозинство – с две трети от гласовете на съветниците.
Предложението за концесията на паркинга зад болница "ЗДраве" ще се обсъжда от съветниците на заседанието на ОбС на 28 септември 2017 г. 


Тази страница е видяна: 2020

 Публикувано от: pamedia на Thursday 21 September 2017 - 16:38:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Паркингът зад МБАЛ „Здраве“ беше даден на 35-годишна концесия за сумата от общо 170 хиляди лева
До 3 год. паркингът на "Здраве" трябва да остане паркинг или купувачът да плати 10 хил. лв. неустойка
Пещерка взима два язовира в Пазарджишко на концесия за 14 години
На концесия за 30 години ще се дават кортовете и спортните терени на Спортното училище
Божурка Маринова, гл.мед.сестра в МБАЛ „Здраве“: Кариерното ориентиране би било полезно на учениците
Р. Петков: Толкова ли е закъсала общината, че за четвърти път се опитва да продаде паркинга при МБАЛ „Здраве”
В МБАЛ „Здраве“ са предприети противоепидемични мерки след заразяването с COVID-19 на медсестра, санитарка и двата пациенти
Кметът предлага ОбС да отмени концесията на паркинга зад МБАЛ "Здраве"
Първа крачка към продажбата на паркинга зад МБАЛ"Здраве"
За втори път съдът отменя решение за продажбата на паркинга зад МБАЛ "Здраве"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.5129 сек., 2.4260 от тях за заявки.