RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Общинският съветник Чавдар Чавдаров: Решението за кредита е незаконосъобразно, ще го обжалвам пред областния управител

Общински съветници, Пазарджик,

Общинският съветник Чавдар Чавдаров ще обжалва като незаконосъобразно пред областния управител на Пазарджик взетото вчера от Общинския съвет в Пазарджик решение за теглене на кредит в размер на 15 милиона лева. Чавдар Чавдаров се позовава на чл.14 от Закона за общинския дълг и твърди, че тегленето на кредита не е от полза и не е в интерес на местната общност.
На пресконференция в присъствието и на общинските съветници Благо Петров, Евтим Янев и  Малина Консулова-Златева бяха представени мотивите за предложение за референдум за кредита. Предложението за провеждане на референдум вчера не влезе като извънредна точка в дневния ред на заседанието, след което 8 общински съветници напуснаха Пленарна зала в знак на протест.

"По безпрецедентен начин вчера кметът определи нашето предложение за референдум като екзотично. Не считам, че е такова, след като законодателят го е предвидил. Освен това кметът няма право да указва на Общинския съвет кои точки да влизат в дневния ред и кои - не", заяви Чавдар Чавдаров. Според него когато става дума за подобно голямо задължение, местната общност трябва да бъде питана. "Защо е този кредит сред като кметът каза, че общината няма проблем да обслужва поетите до момента кредити", попита още Чавдар Чавдаров.
Общинският съветник Евтим Янев изрази позицията си, че общината не може да поема нов дълг и да обслужва старите си задължения. Той посочи, че основният досега източник на приходи - продажбите на имоти, вече не е наличен. Ако до преди 3-4 години постъпленията от продажби на общински имоти възлиза на 10-12 милиона лева, през последните две години е под 2 милиона лева. Евтим Янев посочи, че цената, на която се продават общинските апартаменти е ниска - около 150 лв за квадратен метър при положение, че санирането в момента е при цена 170 лв на квадратен метър, а част от апартаментите са и санирани. Според него е учудващо поведението на общината по отношение на проведени конкурси за продажба на общински имоти. След като не са изпълнени поетите по тях задължения, общината би трябвало да развали сделките. Като пример бяха посочени бившите Хали, мола на ул."Стефан Стамболов", търговския обект при църквата "Свети Георги", фотоволтаичния парк в село Сбор, имота срещу сервиза на "Бош" на пътя за Пловдив. Разкриването на 780 работни места е залегнало като ангажимент по тези продажби, но те не са реализирани.
Евтим Янев предлага да се проведе кръгла маса за финансовото състояние на община Пазарджик.
В началото на пресконференцията общинският съветник Благо Петров направи забележка на медиите да не наричат неговата група в Общинския съвет "групата на Благо Солов". Благо Петров уточни, че група на Благо Солов в общинския съвет няма: "Има група „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И „НАРОДЕН СЪЮЗ". Председател на групата съм аз, заместник-председател е Чавдар Чавдаров, Албена Кантарджиева е член, Благо Солов - също е член", заяви още Благо Петров и помоли за коректно изписване на групата съветници. 


Тази страница е видяна: 1442

 Публикувано от: pamedia на Friday 28 April 2017 - 12:29:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областния управител Трендафил Величков се отказа да става общински съветник
В жалба до Областния управител общински съветници от Пазарджик поискаха той да спре решението за актуализацията на бюджета
Общинският съветник Георги Мяшков е новия управител на "ВКТВ"- Велинград
Златко Митрев: Няма нарушения в решението за кредита
Чавдар Чавдаров, Реформаторски блок: На всеки трябва да му е ясно, че съществуването на корумпирана администрация или политици бърка в джоба на всички нас
EВН продължава да представя инвестиционни програми в България, днес пред областния управител Стефан Мирев
Общинският съветник Роман Цветков дари заплатата си за болен колега
Общинският съветник Благо Солов пита защо не са увеличени заплатите на съветниците
Ще се възползва ли община Пазарджик от безлихвен заем, попита общинският съветник Евтим Янев
Държавната ни шампионка в бадминтона и скуоша Бистра Манева има момиче, общинският съветник Тодор Тодоров - момчеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7567 сек., 1.6131 от тях за заявки.