RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Консенсусно съветниците гласуваха по всички точки , след напускането на 8

Пазарджик

С пълно болшинство съветниците от Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик", ГЕРБ, БСП и няколко от по-малките партии, представени в местния парламент, гласуваха точките от дневния ред. Включително отчета на бюджета, отдаването на концесия на имота от разделителната ивица на ул. "Ст. Караджа" дори и изтеглянето на  кредит в размер на 15 млн. лева. По последната единствено Евтим Янев гласува въздържал се, а останалите 29 - ЗА. Тя бе и поводът за напускането на 8 съветници от групата на Благо Солов и АБВ или по-точно отхвърленото им предложение за извънредна точка, с която се предлагаше въпроса за кредита да бъде решен с референдум, като проекторешението бе подписано и от Евтим Янев. 
По-късно той обясни, че  е споделил искането за референдум, тъй като от предложението на кмета не ства ясно за какво ще се използват освободените  над 2,5 млн. лева при гратисния двугодишен период на новия заем и ще бъде ли извършена налагащата се актуализация на бюджета.
Тодор Попов бе категоричен, че актуализация ще има най-вероятно в края на юни или началото на юли, като до тогава трябва да са приключили преговорите с банките. Той увери съветниците, че ще ги запознае подробно и за какво ще бъдат използвани освободените средства, но нахвърли някой от намеренията: основно за инфраструктурата - 1 млн. в града и 500 млн. лв. в селата за асфалтиране, чакълиране и ремонт, по 100 хил. лв. допълнително за футбола и волейбола, саниране на спортна "В. Левски" и някои други.

Заседанието започна с поднасяне на цветя от председателя и кмета, като поводите бяха два -  рожденият ден на съветничката Албена Кантарджиева и раждането на дъщеричка на съветника Александър Кобаков.
В залата звуча и химнът, след като Живко Дишков от Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик" положи клетва. Той зае мястото на Десислава Тодорова, която бе избрана за депутат от ГЕРБ и вече е в Народното събрание. 

Напрежението се вдигна при гласуването на извънредните точки. Чавдар Чавдаров от вносителите на искането за провеждането за референдум го мотивира с формалното обществено обсъждане, на което присъства само репортер на "Знаме", тъй като било насрочено в работно време. Той репликира кмета, че тълкува превратно закона по повод обясненията на Попов, че това е рутинна процедура, разписана в закона,  има оперативен характер и е само един инструмент, което прави предложението за референдума ексцентрично и лишено от логика.
След като за предложението гласуваха 16, 14 - "Против", а 8 - "Въздържал се", Благо Петров призова съветниците да напуснат залата. Благо Солов заяви, че случващото се е скандално  и е срам за мнозинството, което приема едни извънредни точки , а други отхвърля. Дълго, след като работата продължи, той репликираше на висок глас, но в крайна сметка напусна залата, съпроводен от "съвета" на председателя Харалампиев: "Не тъгувайте в делничен ден, Солов!"Тази страница е видяна: 428

 Публикувано от: pamedia на Thursday 27 April 2017 - 17:46:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
За час и 20 минути съветниците "отметнаха" всички 15 точки
17 лв. такса “Басейн” гласуваха съветниците
Съветниците си гласуваха увеличение на заплата
Съветниците не гласуваха осъдителна декларация срещу кмета
Със скорост 1 решение за 2 минути и 18 секунди гласуваха днес съветниците
Месечна стипендия от 500 лв. единодушно гласуваха съветниците за студентка по медицина, останала кръгъл сирак
Пресцентърът на ОД МВР: Да, имало е такъв случай след мача Левски-ЦСКА, но всички твърдения за пристрастия на полицейски служители са несъстоятелни /видео/
Родител изнесе резултатите от матурите след 7 клас във всички училища – ето резултатите в региона.
Пазарджишкият съд ще решава да пусне ли Ахмед Муса Ахмед, след като пусна всички останали обвиняеми
Две точки в Дневния ред за тържествената сесия на ОбС ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 5.9811 сек., 5.8040 от тях за заявки.