RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Как водата стана извор на знания в ПГХХТ - Пазарджик

Празник на професиите се състоя днес в Професионална гимназия по химични и хранителни технологии. Тази година той се проведе под мотото "Водата - извор на знания в ПГХХТ" по повод Деня на водата.

ПГХХТ - Пазарджик,

По уникален начин беше представено използването на водата в професиите, по които се обучават възпитаниците на гимназията. Директорът Тодор Джамбов се похвали, че в сравнение с предишната година, когато е имало три професионални направления, през тази година  приемът в гимназията е увеличен с нова паралелка - технология на целулозата, хартия и опаковките. Тодор Джамбов подчерта, че партньорството с бизнеса и с висшите учебни заведения е от изключително значение за ПГХХТ и за професионалната подготовка на учениците.

Сред официалните гости бяха представители на предприятия от региона, в чиито производствени бази се провеждат практически занятия на учениците и в които впоследствие възпитаниците на гимназията намират професионална реализация. Голяма част от тези предприятия имаха подредени щандове във фоайето на училището, където ученици представяха продукцията на заводите.

ПГХХТ - Пазарджик,

Сред официалните гости, уважили празника на професиите в ПГХХТ, бяха проф. Мария Стоянова, заместник ректор по учебната дейност в ПУ "Паисий Хилендарски", експерти от Управление на образованието - Пазарджик, РИОСВ, РЗИ, представители на общински институции, представители на бизнеса, ученици и учители от основните училища в Пазарджик и региона, на които им предстои кандидатстване.

Пред тях ученици от четирите направления: Организация на туризма в свободното време, Контрол на качеството и безопасността на храни и напитки, Технология на целулозата, хартията и опаковките,  Технология на фармацевтичните и парфюмерийно-козметични продукти, обясниха за какво и как в техните направления се използва водата. Учениците от "Организация на туризма "разходиха" със своя разказ гостите по СПА курортите ни, по реките в България и други туристически обекти, свързани с реки, езера и море.

ПГХХТ - Пазарджик,

Гост на празника беше бог Посейдон, а неговите дъщери - с имената на български реки, разказаха за особеностите на водите в България, за какво се използват, къде текат, какви са техните характеристики. Учениците от специалността "Контрол на качеството" демонстрираха знания за водното съдържание на различни храни, за това как се използва водата в хранително-вкусовата промишленост. Познанията и на учениците от другите две направления:  Технология на целулозата, хартията и опаковките и  Технология на фармацевтичните и парфюмерийно-козметични продукти, бяха оценени високо от присъстващите гости, както и от Бог Посейдон и дъщерите му. Представителите на пазарджишките фирми също поздравиха учениците за техните познания. След тържеството, учениците, на които им предстои да кандидатстват в гимназии, имаха възможност да разгледат материалната база в ПГХХТ- Пазарджик. 

ПГХХТ - Пазарджик,

ПГХХТ - Пазарджик,Катя Бузник


Тази страница е видяна: 2180

 Публикувано от: pamedia на Friday 21 April 2017 - 13:42:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Право на отговор на директора на ПГХХТ-Пазарджик
Две училища от Пазарджик участват в проекта „Знания, които променят живота 2“
Италианският фотограф Марко Бартолини ще сподели знания за репортажната фотография в двудневен уъркшоп в Пазарджик
„За учителя с любов“ от 12 "а" на ПГХХТ - Пазарджик
„Столичани в повече” се връщат в Извор в новия 11 сезон на сериала
Колективът на ПГХХТ застана в подкрепа на директора
ПГХХТ чества Празника на училището и 150-та годишнина на Менделеева таблица
Минералният плаж и минерален извор „Бачето” в Стрелча откриват сезона тази седмица
И окончателните резултати потвърждават уран под нормата във водите на Велинградско с изключение на каптаж-извор “Легоринец”
Водопроводът от велинградския каптиран естествен извор № 15 с влошена микробиология е почистен и дезинфектиран, предстои контролна пробаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9071 сек., 1.8195 от тях за заявки.